Zsolt üzenete – Új családbarát intézkedéseink

2021. május 19.

6 perc olvasási idő

Kedves Kollégák!

A Tescónál büszkék vagyunk arra, hogy több mint 10 ezer, más és más hátterű, korú, életének különböző szakaszában járó munkatársunk számára tudunk nagyszerű munkahely lenni. Tudjuk, hogy a családi élet mennyire fontos számotokra – azt is elmondtátok, mennyire nagyra értékelitek, hogy van lehetőségetek rugalmasan alakítani munkaidőtöket. Most tovább megyünk, és támogatni szeretnénk benneteket életetek fontos pillanataiban is.

Tudtátok, hogy munkatársaink 67%-a nő? Hogy kollégáink 51%-a gondoskodik valakiről, hogy összesen kb. 7000 gyermeket nevelünk? Hogy munkatársaink 4%-a megváltozott munkaképességű, és az összes kollégánk közel 20%-a mondja azt, hogy valamilyen fogyatékossággal vagy hosszantartó betegséggel él?

Ezért is vagyok most hihetetlenül büszke arra, hogy megoszthatom veletek új, családbarát, illetve hosszabb betegállományból visszatérő kollégáink újra-beilleszkedését támogató intézkedéseinket. Segítségükkel méltányosabbá válunk, és jobban tudjuk támogatni a különböző élethelyzetekben lévő munkatársainkat.

Az új intézkedések – amelyek közül számos olyan van, ami messze túlmutat a törvényi előírásokon és a piacvezető gyakorlaton – a nyár folyamán lépnek életbe, de nem szerettem volna várni addig a bejelentéssel.

Hogyan fogjuk támogatni azokat, akik családalapítás előtt állnak?

  • Támogatni fogjuk mostantól azokat a kollégáinkat is, akik orvosi segítséget vesznek igénybe a családalapításhoz. Bevezetjük a Fogantatási támogatást – a termékenységi kezelésekben részt vevő kollégáknak eljárásonként 1 hét, összesen maximum 3 hét fizetett szabadságot biztosítunk.
  • Tudjuk, hogy több munkatársunk szeretne gyermeket örökbe fogadni, és azt is, hogy a folyamat során nagyon sok az elintézendő – ezért mostantól 1 hét fizetett szabadságot biztosítunk számukra.
  • Ugyancsak 1 hét fizetett távollét jár azoknak a kollégáknak, akik nevelőszülői képzésre jelentkeznek.

Hogyan támogatjuk a frissen szülővé vált kollégákat?

  • Ha valamelyik kollégánk 3 évesnél idősebb gyermeket fogad örökbe (ebben az esetben nem vehetők igénybe az államilag finanszírozott távollétek), 8 hét fizetett szabadságot biztosítunk azért, hogy megkönnyítsük a beilleszkedési folyamatot.
  • 10 munkanap fizetett apasági szabadságot vezetünk be (beleértve a törvény szerint járó 5 napot is) a gyermek születését követő 12 hónapon belül.

Milyen más módon támogatjuk a tescós családokat?

  • Mindenki életében előállhatnak olyan helyzetek, amikor gyermekeikkel több időt kell töltenünk – éppen ezért minden 18. életévét be nem töltött gyermek szülője mostantól évente 4 hét nem fizetett, ún. szülői szabadságot vehet ki.
  • Szülői gyász esetén, ha a szülő elveszíti 18. életévét be nem töltött gyermekét (ideértve a koraszülötteket is) – bár nagyon reméljük, hogy erre nem lesz szükség – 2 hét fizetett szabadságot biztosítunk a jelenlegi 4 nap helyett (beleértve a Munka Törvénykönyvében biztosított 2 napot is).
  • Egy várt gyermek elvesztése is tragikus, ezért vetélés esetén 1 hét fizetett távolléttel támogatjuk munkatársainkat.
  • Segíteni fogjuk súlyos, hosszantartó betegség után visszatérő kollégáinkat azzal is, hogy a munkába állást követő 4 hétben munkaidejük felében kell csak dolgozniuk, miközben teljes munkaidős bért fizetünk számukra.

Kattintsatok az alábbi videóra, amiben Barbi bemutatja nektek a legújabb támogató lépéseinket.

A következő hetekben véglegesítjük az új családbarát és támogató intézkedéseinket, s felkészítjük rendszereinket azok adminisztratív kezelésére. Tekintettel arra, hogy most dolgozunk a szabályzatokon, egyelőre nem tudjuk megválaszolni a részletekre vonatkozó kérdéseiteket. Mindent megteszünk azért, hogy minél hamarabb elkészüljünk ezzel a munkával, terveink szerint a nyár folyamán jövünk a részletekkel, addig is köszönjük megértéseteket.

Őszintén bízom abban, hogy mindezekkel több ezer munkatársunknak tudunk segíteni abban, hogy sikeresen alkalmazkodjanak megváltozott élethelyzeteikhez és családjukra, illetve saját magukra fókuszáljanak. És őszintén hiszek abban is, hogy egymásra figyelve és egymással törődve a Tesco csak még jobb munkahely lehet.

Zsolt