Szabadság bármikor, két keréken – itt a bringaszezon!

2021. május 21.

4 perc olvasási idő

Mint a gyaloglás, csak gyorsabban suhanunk. Egészséges, és a tempó miatt a szabadság érzetéért is nagyon népszerű. Ráadásul most, amikor egy 22 éves csömöri fiú sporttörténelmet írva a világ élvonalába került a Giro d’Italia kerékpáros körversenyen, talán még többen pattannak drótszamárra idehaza. Aki egyszer megkóstolja, mindig szeretni fogja. Jöjjön néhány praktikus tipp és trükk, hogy két keréken boldogan fedezzünk fel egy másik világot.  

Kerékpáros túraútvonalak mentén hazánk számos természeti és épített szépségét megismerhetjük. Érdemes megtervezni a kirándulós napunkat! Ehhez jó tippeket találtok ITT, vagy az egész országot áttekintve ITT! Érdemes figyelni nemcsak a távokat, hanem azt is: milyen az emelkedés, településeken vagy inkább a természetben vezet-e az út.

Hogy milyen biciklit válasszunk, nagyban függ attól, hol szeretnénk tekerni. Lehet hegyi utak felfedezéséhez, országúti terephez vagy városi kerékpározáshoz készülni. Mi az a BMX, és mi a hibrid kerékpár? Gondoljuk át, mi a nekünk legmegfelelőbb járgány, így nem ér csalódás bringázás közben. Mindent a különböző kerékpárokról ITT tudhatsz meg! Nem biztos, hogy a legdrágább nekünk a legjobb!

Gyerekkerékpár-választáshoz is vannak jó és hasznos tippjeink! Az biztos, hogy legyen könnyű, megfelelő méretű és mindig bukósisakban üljön fel a kölyök a bringájára! Első gyerekbringa-vásárláskor EZT a listát is érdemes átnézni!

Jó alvás, nyugodtabb hangulat, stabilabb izmok – csak néhány hatás, amely jelentkezik, ha rendszeresen biciklizünk. Még azok is kerekezhetnek, akiknek akár a gyaloglás is nehezükre esik. Jót tesz a szívnek, a léleknek. ITT olvashattok róla, hogy miért.

Megéhezünk bringatúraközben? Hát persze! Ötletes, ízletes finomságokat találhattok EBBEN a válogatásunkban.

A kerékpározás a kilók ellen is jó barátunk. ITT olvashattok arról, miért jó a bringázás, ha meg akarunk szabadulni néhány kilótól!

A jelenleg javában zajló Giro d’Italia egyik magyar versenyzőjének pedig még néhány napig drukkolhatunk. A világ egyik legnagyobb kerékpáros versenye csodás olasz tájakon, tengerparton, hegyeken-völgyeken át vezet; már a táj is lenyűgöző. Az pedig, hogy Valter Attilának szurkolhatunk 2021-ben, a magyarok számára is közelebb hozza ezt a szép sportot. “Harder, stronger, Valter!”

Valter Attila elnyerte a rózsaszín trikót a Giro d’Italian 2021-ben /Forrás: Valter Attila FB oldala/

Bringára fel!