Pünkösd 2021 – köszöntjük a tavaszt!

2021. május 23.

4 perc olvasási idő

Eljött a pünkösdi ünnepi hétvége. Idén már sokkal inkább emlékeztet ez a néhány nap arra, amit megszoktunk. Nemcsak a virágok, gyümölcsfák bontogatják szárnyaikat, hanem mi, emberek is. Fokozatosan visszatérhetünk egymás társaságába. Szabadabban indulhatnak a szabadidős programok, többen látogatják meg barátaikat, rokonaikat, hogy túl egy embert próbáló másfél éven, bölcsebben, megértőbben, lényeglátóbban, derűsebben élhessük meg ezt a szép tavaszi ünnepet. Mi most ajánlunk néhány jó programot a kikapcsolódáshoz, akár a rákövetkező hétvégére is.

Forrás: pinterest

Gyereknapig ramazuri! A Ramazuri Játszópark 10 napos gyermeknapot tart május 22-től. Vidámparkká alakul a játszóház!

Vadasparkok, állatkertek közül is lehet választani Budapesten és környékén, de várja kicsiket és nagyokat egyebek között a nyíregyházi, a Szegedi, a Veszprémi állatkert is! Legfeljebb az esőkabátot ne feledjük otthon!

Csodás kilátók egy csokorban, az egész országból. Nagyon jó célpontokat találunk a válogatásban, amik hosszabb-rövidebb szabadtéri programot adnak. Előtte-utána a környék finomságait is érdemes felfedezni.

Szekszárdon a borkedvelőket várják nagy szeretettel a pincékben. De hívogatóak az egri, a villányi és a balatonfelvidéki pincenyitogató programok is!  Pannonhalma pedig ezzel-azzal is szolgál!

Székesfehérvár belvárosa ilyenkor hagyományosan virágba borul. Olyan csodás díszítéseket készítenek a helyi virágkötők különböző helyszíneken, hogy mindet érdemes végigjárni egy nagy sétával.

Forrás: skanzen.hu

Nálunk is többször járt Pál Feri katolikus pap, mentálhigiénés szakember, most 2020 pünkösdi szavaival kívánunk felszabadító, örömteli ünnepet, tavaszt!

“Tulajdonképpen hogyan találkozik Isten és ember Pünkösdkor? Mint az eső és a föld. Valahogy úgy, hogy az ember, aki nem csak nyitott és érzékeny, hanem – most ezt a kifejezést szeretném fölerősíteni – fogékony, az ember, aki fogékony. És az ember, aki fogékony, és képes a befogadásra, egyszer csak átélheti, mint föld és növény az égből jövő eső kapcsán azt, hogy egy egész más minőség alakul és formálódik általa és benne.”

Pünkösd a szerelem és fiatalság ünnepe is! ITT olvashatsz erről korábbi cikkünkben!