Legyél grillmester ezekkel az ínycsiklandó receptekkel!

2021. május 26.

7 perc olvasási idő

Amikor eljön a grillszezon, te is mindig a legszebb szelet húsokat keresed és mindig belefér a bevásárlókosaradba egy kis extra szósz és paradicsom is? Ezen a nyáron vigyél egy kis extrát a grillezésbe legújabb ajánlatainkkal és receptjeinkkel! Elhoztuk egy különleges pizza, egy finoman pácolt csirke és egy ínycsiklandó hamburger receptjét!

GRILLEZETT TORTILLAPIZZA TÉPETT CSIRKEHÚSSAL

2 fő részére

Elkészítési idő: 35 perc

Hozzávalók:

250 g Tesco Grill Master Marengo csirke grillmix

3 ek olívaolaj

50 ml paradicsompüré

0,5 tk pizza-fűszerkeverék

1 csipet só

1 gerezd fokhagyma

50 g reszelt mozzarella

0,5 fej lilahagyma

30 g kukorica

1 ek friss petrezselyemlevél, aprítva

Elkészítés:

  1. Helyezzük a húsokat a forró grillre, majd süssük minden oldalukat 10-10 percig, vagy amíg át nem sülnek. Hagyjuk egy kicsit kihűlni, majd villával tépjük szét vékony csíkokra a húst.
  2. Egy tálban keverjük össze a fűszerkeveréket a paradicsompürével, a zúzott fokhagymával és a sóval. Kenjük meg a tortillák mindkét oldalát olívaolajjal. Helyezzük a lapokat a grillre, majd 30 másodperc alatt csak az egyik oldalukat grillezzük meg. Ezután fordítsuk meg a tortillákat, és a grillezett oldalukat kenjük meg a paradicsomos keverékkel. Tegyük rá a tépett csirkehúst, a karikára vágott lilahagymát, a kukoricát és szórjuk meg darabokra csipkedett mozzarellával. Így grillezzük még további 3-5 percig fedő alatt, hogy a sajt megolvadjon.
  3. Tálalás előtt szórjuk meg friss petrezselyemmel.

ROSTON SÜLT CSIRKEMELL MÉZES-MUSTÁROS PÁCBAN, TÖRT BURGONYÁVAL

4 fő részére

Elkészítési idő: 30 perc

Hozzávalók:

1 csomag Tesco Grill Master mézes-mustáros csirkemellfilé, 450 g

8 szelet bacon szalonna

1 csipet chilipaprika

Burgonya:

500 g apró szemű burgonya

2 ek vaj

1 ek friss rozmaring, aprítva

1 csipet só + 1 tk a burgonya főzéséhez

1 csipet őrölt bors

1 csipet édesnemes őrölt paprika

Elkészítés:

  1. A burgonyát alaposan mossuk meg. Tegyük héjastól egy lábosba, öntsünk rá vizet, forraljuk fel és sózzuk meg. Főzzük puhára lassú tűzön kb. 20 perc alatt. Ezután szűrjük le róla a vizet, és hagyjuk egy kicsit kihűlni.
  2. Tekerjük be a húsokat a szalonnaszeletekbe, majd rögzítsük vízbe áztatott fogpiszkálóval. Helyezzük a forró grillre, és 15 percig süssük – időnként megforgatva.
  3. A burgonyákat egyenként törjük össze óvatosan egy pohár aljával úgy, hogy nagyjából egyben maradjanak. Egy tálban keverjük össze a vajat, a sót, a borsot, a paprikát és az apróra vágott rozmaringot. Kenjük meg vele a burgonyák mindkét oldalát. Ezután terítsük szét a grillen és süssük oldalanként 5-5 percig.
  4. Tálaljuk a szalonnába tekert hússal.

Tipp: Kínáljunk mellé Tesco Grill Master francia mártást!


 “NAKED BURGER” MARHAHÚSSAL, GUACAMOLÉVAL, CHEDDAR SAJTOS KRUMPLIVAL, SZALONNÁVAL ÉS SNIDLINGGEL

 4 fő részére

Elkészítési idő: 45 perc

Hozzávalók:

440 g Tesco Grill Master marhahúspogácsa jalapeño paprikával

4 db salátalevél

1 db paradicsom

4 ek ketchup

4 szelet cheddar sajt

Guacamole:

1 db nagyobb avokádó

0,5 fej lilahagyma

1 db paradicsom

0,5 zöldcitrom leve

1 csipet só

1 csipet őrölt bors

1 csipet Cayenne-bors

chilipaprika a díszítéshez

Cheddar sajtos sültkrumpli:

1 kg burgonya

5 ek napraforgó-olaj

0,5 tk só

150 g cheddar sajt, reszelve

100 g szalonna, felkockázva

2 szál újhagyma

Elkészítés:

  1. Vágjuk fel a meghámozott burgonyát hasábokra, majd hagyjuk egy ideig hideg vízben állni. Hevítsük fel az olajat egy serpenyőben, adjuk hozzá a felszeletelt krumplit, amelyet előzőleg nagyon alaposan lecsepegtettünk, majd konyhai papírtörlővel kissé meg is szárítottunk a felesleges víztől – így nem fog spriccelni az olaj. Grillezzük körülbelül 12 percig, sütés közben kétszer megfordítva. Közben a szalonnát is süssük ropogósra. A forró sültkrumplit tegyük fóliába, szórjuk meg a reszelt cheddarral és a szalonnával, majd süssük további 5 percig, hogy a sajt megolvadjon. Végül szórjuk meg a burgonyát az aprított újhagymával.
  2. Készítsük el guacamolét: felezzük meg az avokádót, vegyük ki a magját és kanalazzuk ki a húsát. Tegyük egy tálba és törjük össze villával krémes állagúra, majd öntsük rá a zöldcitrom levét, hogy ne barnuljon meg. Adjuk hozzá az apróra vágott paradicsomot és a hagymát. Végül sózzuk és borsozzuk meg, ízesítsük a Cayenne-borssal is.
  3. Süssük meg a húspogácsákat mindkét oldalukról 3-4 perc alatt. Helyezzünk rájuk a grillezés befejezte előtt 1 perccel 1-1 szelet sajtot, hogy az ráolvadjon.
  4. Nyomjunk ketchupot a megmosott salátalevél közepére, tegyük rá a húst a sajttal, azután a paradicsomszeleteket, és a tetejére halmozzunk a guacamoléból. Chilivel díszítve, a cheddar sajtos krumplival tálaljuk.

Jó étvágyat kívánunk!

Hamarosan újabb grill receptekkel jelentkezünk!