Felhőtlen gyermekkor – 20 millió forinttal támogatjuk a rászoruló gyerekeket

2021. május 27.

3 perc olvasási idő

Vásárlóink és munkatársaink segítségével idén is 20 millió forinttal támogatjuk az Ökumenikus Segélyszervezet Felhőtlen gyermekkor kampányát! Stratégiai partnerünk ebből az összegből a hátrányos helyzetű gyerekek mindennapjait teszi szebbé, könnyebbé. Köszönjük mindannyiótoknak, akik segítettétek a kampányt, akár adománykupon-vásárlással, akár úgy, hogy baráti, ismerősi körötökben népszerűsítettétek az akciót! 

A Felhőtlen gyermekkor kampány az ország Tescóiban  közel egy hónapon át tartott. Vásárlóink is örömmel fogadták a már hagyományos akciónkat, pénztárosaink kitartó munkájának köszönhetően pedig összesen 18 millió forint értékű adománykupont értékesítettünk. Ezt egészítettük ki, így végül 20 millió forintot utaltunk át az Ökumenikus Segélyszervezet számlájára.

Stratégiai partnerünk ebből a pénzből Kapaszkodó programja keretében a járványhelyzet miatt még nehezebb helyzetbe került gyerekeket támogatja. 20 helyszínen 3000 gyerek felzárkózását segíti rendszeresen a szervezet átmeneti otthonokban, hátrányos helyzetű térségekben. Erre a kapaszkodóra nemcsak a járvány alatt, de a járvány után is nagy szükség van, hiszen a pandémia hónapjai alatt sok gyerek esetében tovább nőttek a hátrányok, számos család került még nehezebb helyzetbe. A következő időszakban – nyári táborok és napközis foglalkozások szervezésével – különösen fontos lesz, hogy a hátrányos helyzetű diákok pótolni tudják az elmúlt évben tovább halmozódó lemaradást és mindazt a közösségi élményt, amitől megfosztotta őket a járvány. Ehhez kapott most támogatást tőlünk a segélyszervezet.

Nagyon köszönjük vásárlóink és kollégáink támogatását! Az akció kezdetén az Ökumenikus Segélyszervezet a következő jelmondatot tűzte zászlajára: adjuk vissza az esélyt, amit a járvány a legszegényebb gyerekektől elvett. Mi közösen mindent megtettünk ezért, és hamarosan büszkén hirdetünk eredményt a kampányhoz kapcsolódó pénztáros versenyünkben.

A Felhőtlen gyermekkor kezdeményezést a következő hetekben is támogathatjátok a 1353-as szám tárcsázásával illetve a www.segélyszervezet.hu weboldalon.