Itt a nyári Tesco Magazin – grillezésről, ehető virágokról, vegán jégrémekről

2021. május 28.

3 perc olvasási idő

Maga Sárközi Ákos séf a Konyhafőnökből ad nektek tippeket a grillezéshez nyári magazinunkban! A szuper receptek mellett olvashattok arról is, milyen jégkrémeket fogyaszthattok lelkiismeretfurdalás nélkül nyáron és hogyan dobhattok fel egy-egy fogást akár ehető virágokkal.

Egyre többen grilleznek a szabadban, Ákos séf profi tanácsaival még a kezdők is biztosra mehetnek. Ha a húst előző este már bepácoljátok és sütőben konfitáljátok, nem marad el a siker! Nyári magazinunkból a különböző nemzetek más-más ízesítésű grillkolbászairól is megtudhattok többet, és elmélyedhettek a tökéletes steakek világában. Legutóbbi receptajánlókból is meríthettek ihletet!

 

Ha nyár, akkor nem maradhatnak ki a jéghideg frissítő italok: legyen kávés, narancsos vagy alkoholos a kevert ital, remek receptekkel frissíthetitek fel a repertoárotokat!

Tudod milyen a fagyasztott bogyós pite? A 44. oldalon megtalálod, hogyan készíthetsz hűsítő sütiket vagy akár fagylaltot joghurtból otthon. A gyerekek biztosan imádni fogják, ráadásul ezeket lelkiismeretfurdalás nélkül lehet fogyasztani, ahogy a vegán jégkrémet is – mert már ilyen is van!

 

A szezonális táplálkozás előnyeiről táplálkozási szakértő tanácsait olvashatjátok, a mediterrán ízkavalkád jegyében akár nyári, könnyű vacsorát is készíthettek a családnak – remek receptek segítenek ebben. A nyári fűszernövények és virágokról is megtudhattok többet: a sarkantyúka például remek a salátába vagy a metélőhagyma, fokhagyma virága remek rizottókba, levesek és tészták ízesítésére is.

Ha nemcsak a főzés, de az otthon készíthető kozmetikumok is érdekelnek, irány a sampon nélküli hajmosás vagy a kamrából összeállítható arcpakolás! A kert átalakításához, dekorálásához vagy akár egy zöld oázis kialakításához is remek tippeket kaphattok a legújabb nyári Tesco Magazinból!

Jó olvasást!