Mezítlábas tanösvényt és gyógynövénykertet kaptak az ovisok Marcaliban támogatásunkkal

2021. május 28.

3 perc olvasási idő

Bár a járvány miatt át kellett alakítani a munkálatokat, elkészült és már birtokba is vették a gyerekek a marcali Mesepark óvoda új, mezítlábas tanösvényét. „Ön választ, mi segítünk”, országos közösségfejlesztő programunk támogatásával ismét egy szuper terv vált valóra, és mint ahogyan a Marcaliportál is megírta, a közös ünneplés zenés-táncos előadással is kiegészült.

Egészséges és ötletes a mezítlábas tanösvény a marcali oviban. „ A kicsik olyan különleges terepfelszíneken sétálhatnak, melyeknek burkolata eltérő alapanyagokból készült, ezáltal fejlődik a talpi érzékelés, felpezsdül a vérkeringés, az idegrendszer ezáltal rendkívül sok pozitív támogatást kap, ami elősegíti a kognitív fejlődést” – olvasható a Marcaliportál beszámolójában.

A mezítlábas ösvény és gyógynövénykert elkészítése mellett a gyerekek, szülők, óvodai dolgozók bevonásával több sport- és kulturális eseményt is szerveztek a Mesepark oviban. Az átélt közös élmények mind elősegítették az óvodán belüli közösség megerősödését.

Most a testi mellett kiemelt feladat a lelki egészség megóvása, a pozitív életszemlélet kialakítása is, ezért szervezték meg például a színjátszó csoport fellépését. Az Üstökös Kompánia zenés, táncos, interaktív előadása igazi felhőtlen kikapcsolódást jelentett gyerekeknek, felnőtteknek egyaránt.

Ön választ, mi segítünk” programunk 8. fordulójában összesen 45 millió forinttal támogattuk a jó terveket, és mindenki nyert! Hamarosan indul a 9. forduló szavazási szakasza, erről ITT lehet többet megtudni!

Gratulálunk!

Fotók forrása: marcaliportal.hu