Grillre fel, újabb receptek egy mennyei lakomához!

2021. május 30.

6 perc olvasási idő

Újabb grill receptekkel jelentkezünk, ezúttal főszerepben a sertéshús. 3 féle fogást kínálhattok családotoknak, vendégeiteknek, ha követitek a cikkünkben leírtakat. Már csak a megfelelő időjárástért kell drukkolnunk, hogy a szabadban élvezhessük az ízeket, illatokat.

GRILLEZETT, PÁCOLT SERTÉSOLDALAS SÜLT PAPRIKÁVAL

4 főre

Elkészítési idő: 1 óra

Hozzávalók:

1 csomag Tesco Grill Master egész sertésoldalas portói ízesítésű marinádban, 600 g

Sült, pácolt paprika:

4 db különböző színű paprika

4 gerezd fokhagyma

250 ml borecet

250 ml víz

50 g cukor

1 tk só

1 csokor friss kapor

1 tk szárított chilipaprika (darabolt, nem őrölt)

Elkészítés:

  1. Tegyük az egész, megmosott és szárazra törölt paprikákat a grillre, és süssük kb. 10 percig, időnként megforgatva. Amikor már szépen megpirultak, vegyük le mindet a rácsról, és hagyjuk kihűlni. Húzzuk le a kihűlt paprikák héját, csumázzuk ki, majd vágjuk a paprikákat vékony szeletekre.
  2. Egy tálban keverjük össze a vizet, az ecetet, a sót, a cukrot és a chilit. Adjuk hozzá a tisztított, apróra vágott fokhagymát és a kaprot (egészben), végül a grillezett paprikákat. Hagyjuk állni, lehetőleg egész éjszakán át.
  3. Helyezzük a pácolt oldalast a grillre, és süssük kb. 30-40 percig. Grillezés közben rendszeresen forgassuk meg, hogy egyenletesen átsüljön.
  4. A grillezett paprikával tálaljuk.

SERTÉS OLDALAS BORSOS PÁCBAN, GRILLEZETT ANANÁSSZAL

4 főre

Elkészítési idő: 20 perc

Hozzávalók:

300 g Tesco Grill Master sertéskaraj szeletek csont nélkül, fekete borsos marinádban

12 db cherry paradicsom

1 db cukkini

Ananász:

1 db kisebb ananász

1 tk kókuszcukor

0,5 zöldcitrom leve

1 tk méz

1 tk olívaolaj

1 tk chilipehely

1 csipet só

Elkészítés:

  1. Tűzzük fel felváltva grillpálcára a hússzeleteket a feldarabolt cukkinivel és a paradicsomokkal. Grillezzük kb. 3-3 percig minden oldalukról.
  2. Tisztítsuk meg az ananászt és daraboljuk fel. Egy tálban keverjük össze a kókuszcukrot, a zöldcitrom levét, a mézet, az olívaolajat, a chilit és a sót. Ezzel kenjük meg az ananászt, a többit tegyük félre.
  3. Grillezzük az kb. 4-4 percig minden oldaláról, közben folyamatosan kenegessük a maradék páccal. Ezt kínáljuk a sertéshús mellé.

GRILLEZETT SAJT SZALONNÁVAL, VÖRÖSÁFONYÁS MÁRTÁSBAN

Adagok: 2

Elkészítési idő: 20 perc

Hozzávalók:

4 vastagabb szelet kenyér

4 tk vaj

4 szelet bacon szalonna

1 csomag Tesco Grill Master XXL grill sajt vörösáfonya mártással

1 csipet őrölt bors

1 csipet só

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a grillsütőt közepes hőmérsékletűre.
  2. Helyezzük a szalonnaszeleteket alumínium grilltálcára, úgy hogy ne érjenek egymáshoz, majd grillezzük oldalanként 3-3 percig. A sajtot kenjük meg a vörösáfonya-mártással, majd oldalanként 7-10 percig grillezzük.
  3. Közben a kenyérszeletek mindkét oldalát vajazzuk meg. Vágjuk fel a sajtot vékonyabb szeletekre. Mindkét oldalról sózzuk és borsozzuk meg. A sajtszeleteket tegyük 2-2 szelet bacon közé, így helyezzük egy szelet kenyérre, majd fedjük le a másik szelet kenyérrel.
  4. Helyezzük a szendvicseket a grillre, és pirítsuk mindkét oldalukról 3-3 percig, amíg aranyszínűek nem lesznek.

TIPP: Ízlés szerint salátával, paradicsommal és különféle öntetekkel kínálhatjuk!

Jó étvágyat kívánunk!

Hamarosan újabb grill receptekkel jelentkezünk!

Legutóbbi ötleteinket pedig ITT találjátok!