Büszkeség: rajta vagyunk a legnagyobb forgalmú online kereskedők toplistáján

2021. június 1.

3 perc olvasási idő

A Tesco végzett az élen a gyorsan forgó fogyasztási cikkek (FMCG) értékesítése területén 2020-ban a GKI Digital toplistája szerint. Mindemellett a legnagyobb forgalmú online kereskedők rangsorában is az előkelő 4. helyen teljesítettünk, megelőzve versenytársainkat!

A GKI Digital e-TOPLISTÁJA már hatodik alkalommal publikálja a Magyarországon működő, legnagyobb forgalmú online kereskedők rangsorát, ezen belül a TOP5 online FMCG kereskedőkét. 2020-ban óriási lendületet kapott az e-kereskedelem, a koronavírus egyik napról a másikra átrajzolta a piacot. Az összesítés szerint rekordmértékű, 45%-os forgalomnövekedést ért el az online kiskereskedelem, ezen belül az FMCG, azaz a gyorsan forgó fogyasztási cikkek értékesítési szektora közel kétszeres sebességgel növekedett!

A gkidigital.hu cikke szerint a vírushelyzet nagy lökést adott az online FMCG szereplők bővülési terveinek. A forgalom szerinti lista első helyét a Tesco foglalhatta el, ez óriási siker! Ez azt jelenti, hogy a versenytársainkat megelőzve a leggyorsabban és legjobban reagáltunk a koronavírus okozta megváltozott fogyasztói szokásokra, eredményesen tudtunk élni a többcsatornás működés előnyeivel, sikeresen integráltuk az online és offline értékesítési csatornákat.

„Ez egy közösen elért eredmény, melyhez mindenki hozzájárult. Köszönet a munkatársaknak a kitartó munkáért.” – mondta Jacsó Attila, a Tesco Vezető Online működés támogatási menedzsere.

Büszkék vagyunk erre a közös teljesítményünkre, és arra is, hogy mindezen túl a legnagyobb forgalmú online kereskedők rangsorában is az előkelő 4. helyen végeztünk!

Fotók forrása: gkidigital.hu