Közösségi munkával és támogatásunkból készült el Darnózseli új tere

2021. június 4.

3 perc olvasási idő

Átadták a Szent Flórián teret Darnózselin, ami az Ön választ, mi segítünk pályázat segítségével szépülhetett meg. A helyi Önkéntes Tűzoltó Egyesület alakította ki a tűzoltók védőszentjéről elnevezett teret, az elkészülésben a falu lakói és az önkormányzat is segítettek – számolt be a Kisalföld.

Fotó: Nadj Ferenc

Az egyesület kétszázezer forintot nyert a tűzoltószertár előtt lévő tér felújítására, a tűzoltók az önkéntes munkát szabadidejükben végezték. A járványhelyzet miatt nem tarthatták meg májusban a Szent Flórián-napi megemlékezésüket, ezért most adták át a teret.

„Büszkék vagyunk arra, hogy egy új közösségi teret tudtunk létrehozni településünkön, ami a civil szervezetek és az önkormányzat rendelkezésére is áll” – fogalmazott az elnök.

A cikkben az egyesület elnöke, Kovács Krisztián elmondta, hogy kijavították a megsüllyedt részeket, és egy lábazatot alakítottak ki a márványlapoknak, erre került 120 centiméteres, bronzzal bevont szobor. A későbbiekben helyet kap rajta egy gyertya- és egy koszorútartó is, amit a helyi önkéntes tűzoltók saját kezűleg készítenek majd el. „Büszkék vagyunk arra, hogy egy új közösségi teret tudtunk létrehozni településünkön”– tette hozzá.

Arról korábban beszámoltunk, hogy az egyesület pályázott a helyi Gólyavár Óvoda játszóterének felújítására is. A meglévő játékelemek rekonstrukciója mellett magaságyásokat is készítenek majd a helyiek az önkéntes tűzoltók részvételével. Az új tér melletti terület állapotrendezése is folytatódik. Itt a tervek szerint – ugyancsak közösségi munkával – egy kerékpáros-pihenőhelyet alakítanak ki az önkéntes tűzoltó-egyesület tagjai.

Gratulálunk a remek megvalósításhoz!