Megható gyűjtés: meghalt kollégájuk előtt tisztelegtek az angliai Tescósok

2021. június 8.

2 perc olvasási idő 

Kimberley Cameron még csak 27 éves volt, amikor egy este elgázolta egy balesethez siető rendőrautó. A fiatal nő a bicesteri Tescóban dolgozott, kollégái és vásárlói is nagyon szerették. Múlt héten adománygyűjtő futással és kerékpározással emlékeztek meg róla. 

Kimberley élete két dologról szólt: imádott a helyi Tescóban dolgozni, szabadidejében pedig sportolt. Néhány évvel ezelőtt kiderült, hogy cukorbeteg. Azóta sokkal jobban figyelt magára, rengeteget futott és biciklizett. Halála után a munkatársai úgy érezték, méltó emléket szeretnének állítani a fiatal nőnek. Szerették volna támogatni azokat az alapítványokat, amelyek munkájának segítése Kimberley szívügye is volt. Éppen ezért a kollégák egy egész napon át futottak és bicikliztek a helyi sportpályán. Egymást váltva, fáradhatatlanul rótták a kilométereket. A nap végére így közel 1700 fontot, vagyis átszámítva 690 ezer forintot gyűjtöttek össze a legnagyobb cukorbetegeket támogató alapítványnak (Diabetes UK) és a cukorbetegeket támogató helyi kórháznak.

A jótékonysági akció tovább folytatódik. A helyi Tescóban, Kimberley egykori munkahelyén egy szobabiciklit tesznek ki. Azon – adományért cserébe – bárki tekerhet.

Forrás: bicesteradvertiser.net