Vajon a gyerekeink büszkék lesznek ránk? Mostantól menő céges közösségben teszünk ezért

2021. június 29.

6 perc olvasási idő

Büszkén tudatjuk veletek, hogy csatlakoztunk az Edisonplatform menő cégek közösségéhez! Felelős vállalatként ugyanis számunkra is nagyon fontos, hogy a mai iskolások felnőve megtalálják majd a helyüket az értelmes munka világában. Hogy mit tudunk ezért mi, a Tescónál tenni? Hogyan illeszkedik mindez új családbarát intézkedéseinkhez? Erről beszélt Szigeti Barbi országos HR vezetőnk az Edisonplatform menő cégeket bemutató sorozatának legújabb részében!

Tudtátok, hogy a World Economic Forum jelentése alapján a mostani iskolások 65%-a olyan munkakörben fog dolgozni, amely ma nem is létezik? És annak érdekében, hogy megtalálják boldogulásukat az értelmes munka világában, sokkal többre van szükségük, mint az iskolapadban megszerzett dobozolt tudásra. Sokkal inkább arra, hogy a jövőben fontos készségekkel, és szociális-érzelmi intelligenciával felvértezve vágjanak neki a világnak, ahol az alkalmazkodóképesség, a kreativitás kenterbe veri a gyorsan elévülő adatokra épülő ismereteket.

És vajon mit tehetünk ezért mi, üzleti döntéshozóként? Többet, mint gondolnánk. Ahhoz, hogy a jövő tudását és kompetenciáit beágyazzuk a mai gondolkodásba, számos érintett közös erejére és gondolatára van szükség: a szülőkére, a tanárokéra, a gyerekeket fejlesztőkére, a technológiai gurukéra…és természetesen a vállalatokéra. Az Edisonplatform szerint ugyanis ők lesznek a jövő munkahelyei és az igazán menő és jövőbe látó üzleti döntéshozók tudatosan készülnek erre, aktívan tesznek a gyerekek jövőjéért.

Ahogy tettük mi eddig is a Tescónál. Az elmúlt években számos lehetőséget biztosítottunk a nálunk dolgozók gyerekeinek támogatására, fejlesztésére. A teljesség igénye nélkül csak néhány ezek közül: táblagépekkel segítettük a koronavírus járvány ideje alatt otthon tanulókat, ingyenes nyaralási lehetőséget biztosítunk évek óta többszáz tescós gyerkőcnek, extra szabadnapot biztosítunk az elsős gyerekek első iskolai napján a nálunk dolgozó szülőknek.

Azt szeretnénk, hogy a gyerekek felnőve büszkék lehessenek ránk, hogy esélyt és lehetőséget adtunk nekik a fejlődésre. Ezért nemrég örömmel csatlakoztunk az Edisonplatformot támogató menő cégek közösségéhez, hogy együtt, más nagyvállalatok döntéshozóival közösen egyengessük a fiatal generáció útját.

Édesanyaként és országos HR vezetőnk Szigeti Barbi különösen fontosnak tartja, hogy jó példával járjunk elől, s hogy a tízezer kollégát magába foglaló tescós nagycsalád életét megkönnyítsük. A vele készült interjúból kiderül, hogy a 2020/21-es év a Tescónál a családokról szól, családbarát intézkedéseink támogatják a (leendő) szülőket és így a következő generációt. Az Edisonplatform többi menő cégével közösen pedig még többet szeretnénk tenni a jövőben a nálunk dolgozó családok boldogulásáért.

Te is büszke vagy arra, hogy menő cég lettünk? Tudasd ezt barátaiddal, ismerőseiddel a közösségi médiában is! Állítsd be a „Menő cég vagyunk” Facebook keretet* és gyűjtsd a lájkokat!

*Így állíthatod be a keretet:
  1. Látogass el a facebook.com/profilepicframes oldalra.
  2. Írd be a keresőbe a Facebook frame nevét: Edisonplatform.
  3. Válaszd ki a keretet az oldalsó menüből.
  4. Igazítsd be a profilképet, ahogy szeretnéd, hogy látszódjon (A kép alatti csúszkán lehet nagyítani vagy kicsinyíteni a képet).
  5. Kattints a Kép cserélése gombra a jobb felső sarokban.