Az EB-re készül gerelyhajító bevásárlási asszisztensünk, Máté Fanni Szabina

2021. július 3.

7 perc olvasási idő

Ifjú kolléganőnk a veszprémi dotcom csapatot erősíti. Azt mondja, imád vásárolni, ezért különösen testhezálló számára, hogy bevásárlási asszisztensként készítheti össze vevőink online megrendeléseit. Emellett nagyon komolyan készül arra, hogy gerelyhajítóként képviselje Magyarországot a közelgő Európa-bajnokságon. Még épp időben, a verseny előtt sikerült elcsípni őt egy interjú erejéig.

Hogyan kerültél a Tescóhoz? 

Még egyetemistaként szerettem volna belekóstolni a munka világába. Az interneten megláttam a Tesco hirdetését, hogy keresnek embert a veszprémi csapatba, jelentkeztem és felvettek. Most a sport mellett részmunkaidőben, 4 órában segítek összekészíteni a vásárlóink által megrendelt termékeket. Nagyon szeretem, igazán testhezálló feladat, mert imádok shoppingolni.

Mióta sportolsz?

14 évig kézilabdáztam, a balatonboglári Nemzeti Kézilabda Akadémián végeztem. Aztán váltottam, mert azt mondták, hogy gerelyhajításban nagyobb sikereim lehetnek, így átmentem Veszprémbe, s azóta csak arra koncentrálok.

Hogy néz ki egy átlagos napod?

Reggel 6 és 10 között dolgozom, utána vannak az edzéseim, a felkészülési időszakban napi kettő is. Hétfőn és pénteken általában az erősítésen van a hangsúly, kedden, szerdán és csütörtökön pedig inkább atlétikai jellegű edzéseim vannak. E mellé jön a napi 4 óra munka. Tény, hogy azokat a napokat kicsit nehezebbnek érzem, amikor keményebb edzéseim vannak. Szeretem a munkám, most még jól össze tudom egyeztetni a sporttal, de persze ehhez kell a kollégák rugalmassága. Büszkék a sikereimre, ugyanakkor nehezen tudják elképzelni, hogy mennyi munka van abban, hogy mindkét területen helyt álljak.

Mi kell ahhoz, hogy valaki sikeres legyen ebben a sportágban? 

Szerintem a kitartáson nagyon sok múlik, és persze még a sok edzést említeném, ami nélkül nem jönnek az eredmények, na meg a jó technika is fontos. A versenysport sok áldozatot is kíván, nekem szerencsém van, mert sosem vonzott a bulizás, így a sport mindig első helyen állt.

Az utolsó utáni pillanatban sikerült még beszélgetnünk, mert hamarosan komoly megmérettetésre utazol.

Szombattól indul az utánpótlás Európa-bajnokság Észtországban, én is magyar csapat tagja vagyok, erre készülök már hónapok óta. Több sportágban versenyeznek majd a sportolók 10 napon keresztül. Izgulok, hogy milyen eredménnyel szerepelek a saját számomban, a cél az, hogy bejussak a döntőbe – ez lenne az első ilyen alkalom.

Hogyan készültél a versenyre?

Ilyenkor időszakosan jobban odafigyelek a táplálkozásra, de szerencsére nincsenek súlycsoportok, mint más sportágaknál –  ez azért nagy könnyebbség. Kabalám nincs, inkább szokásaim vannak, amikre odafigyelek és igyekszem betartani azokat. A családom egészen a reptérig kísér, nagyon büszkék rám, folyamatosan támogatnak.

Mik a terveid a jövőben?

Első a sport, úgy érzem, az fog dominálni, de majd beszélgessünk az EB után! 🙂