Ön választ, mi segítünk: jövendőbeli szakácsok, fodrászok, kereskedők táboroztak támogatásunkból

2021. július 12.

3 perc olvasási idő 

A bajai Szakképzési Centrumban nyáron sem áll meg az élet! Bár a szakközépiskolai tanulók a nyári szünetüket töltik, felsős diákok érkeznek a szakképzési központba táborozni. Idén mi is támogattuk ezt a remek kezdeményezést. Az Ön választ, mi segítünk programunkon keresztül 250 ezer forinttal járultunk hozzá ahhoz, hogy a jövő kereskedői, fodrászai, szakácsai, cukrászai, villanyszerelői és esztergályosai kipróbálhassák a szakmájukat! Képes beszámoló. 

Csillogó szemű, lelkes felsősök táboroztak néhány héttel ezelőtt a bajai Szakképzési Centrumban! A 11-14 év közötti gyerekek a legmodernebb tantermekben, a legjobb oktatóktól sajátíthatták el több szakma alapjait. A táborozók megtanulták a díszterítés csínját-bínját, gyönyörű reggeliket készítettek az iskola tanárainak segítségével, ördöglakatokat formáztak kézi szerszámokkal, megtanulták a pénztárgépet kezelni, kipróbálhatták az ívhegesztőt, hajat színeztek és más fodrászfogásokat próbálhatták ki. A nap többi részét is nagyon kreatívan töltötték: például karkötőt készítettek kábelekből és kábeljelölőkből, LEGO robotot építettek és pinatat formáztak.

A gyerekeknek a szakmai programok mellett önismereti és pályaorientációs foglalkozásokat is tartottak. Reggelivel, kétfogásos meleg ebéddel és uzsonnával kényeztették őket. A szülők számára közös privát Facebook csoportot hoztak létre. Ott mindent megosztottak a napi eseményekről, helyszínekről.

 

Örülünk, hogy ilyen nagyszerű kezdeményezés részesei lehettünk!

Az Ön választ, mi segítünk 9. fordulójában is számtalan nagyszerű kezdeményezésre szavazhattatok. Hamarosan jelentkezünk az eredményekkel.