Védjük együtt bolygónkat – hozzátok vissza az ALU-dobozokat plusz forintokért!

2021. július 14.

2 perc olvasási idő

A tavalyi akciónk sikerét látva idén is arra biztatunk mindenkit: hozza vissza az alumínium-dobozokat az áruházainkban lévő gyűjtőkbe. Most öt darab visszaváltásakor a korábbi 10 forint helyett 15 forintot adunk. Ne feledjétek, az alumínium 100%-ban újrahasznosítható. Ha visszahozzátok az elfogyasztott üdítők, sörök dobozait, egy fenntarthatóbb világhoz járultok hozzá.  

A hétvégi bulik, kerti partik után rengeteg üres alumínium-doboz gyűlhet össze. Ne dobjátok a kukába, hanem hozzátok vissza a Tesco üzletek előterében elhelyezett visszaváltó automatákba. Mi az így összegyűjtött ALU-dobozokat elküldjük az országos hulladékkezelő központunkba. Innen préselve és bálázva utaznak tovább egy feldolgozó üzembe. Itt aztán az ALU-dobozok új életet nyernek: újraöntik őket és újabb üdítők kerülnek beléjük. Az alumínium-dobozokat számtalan alkalommal újrahasznosíthatjuk, minőségromlás nélkül. Azért fontos, hogy minél több ALU-doboz visszakerüljön a körforgásba, mert így nem terheljük környezetünket nehezen lebomló szeméttel.

 

Hogy minél több embert ösztönözzünk az alumínium-dobozok visszaváltására, október végéig a korábbi 10 forint helyett 15 forintot fizetünk 5 darab ALU-doboz visszaváltásakor.

További részleteket itt olvashattok.

A Tesco munkatársai is csatlakoztak a műanyagmentes július kihíváshoz. Erről itt olvashattok.

Példaértékű élelmiszermentő munkánkrólpedig itt írunk.