Nehéz anyagi körülmények között élő, tehetséges gyerekek kiállítását támogattuk

2021. július 15.

2 perc olvasási idő

A berettyóújfalui Igazgyöngy Alapítvány hiánypótló munkát végez az ország egyik legszegényebb régiójában. A pedagógusok és önkéntesek mindent megtesznek azért, hogy különféle fejlesztésekkel, művészetterápiás foglalkozásokkal csökkentsék a helyi gyerekek nehéz anyagi helyzetből fakadó hátrányát. Az Ön választ, mi segítünk programunk segítségével most kiállítást szervezhettek a legtehetségesebb tanulóik. 

Gyönyörű formák, vibráló színek, mosolygó arcok – ezek jellemzik a berettyóújfalui Igazgyöngy Alapítvány által támogatott gyerekek rajzait. Bár sok kicsi igen rossz körülmények között él, szüleik alig tudnak ételt, ruhát és más szükséges dolgokat vásárolni nekik, ők mégis boldogok. Egy elkötelezett pedagógus csapat mindent megtesz azért, hogy az itt felnövő gyerekeknek reményt és esélyt adjanak.

Művészetterápiás foglalkozásukat a Tesco is támogatta. Az Ön választ, mi segítünk programunk segítségével valósult meg a “Művészettel az egészségért” kiállításuk. Az Igazgyöngyös gyerekek életük boldog pillanataiból készítettek alkotásokat. Az elkészült műveket a berettyóújfalui Tescóban állították ki. A kiállítást áruházvezetőnk, Féki Anikó nyitotta meg.

 

Nagyon büszkék vagyunk, hogy ilyen nemes célt támogathattunk.