Magyar dinnyét árulunk Szlovákiában és Csehországban is

2021. július 16.

3 perc olvasási idő 

Július közepétől már kapható a magyar dinnye a Tesco hazai áruházaiban. A szezonban összesen mintegy 6-7 ezer tonna görögdinnye kerül a zöldség-gyümölcs osztályok polcaira. Vásárlóink a hagyományos, magos mellett magszegény, mini, sárgahúsú és bébi görögdinnyék közül is válogathatnak.

„A Tesco elkötelezett a hazai termelők támogatása mellett. Számos magyarországi termelővel és szállítóval működünk együtt, és segítjük őket, hogy fejleszthessék vállalkozásukat, termékeiket. Sok esetben pedig a vásárlók igényeihez igazodva a szállítókkal közösen keressük a kínálat bővítésének lehetőségeit is. Dinnyetermelőink hosszútávú, megbízható partnereink, akik széles görögdinnye-választékot fejlesztettek ki. Ezen belül belül a magszegény termékek egyre keresettebbek. Idén ezért ezekből 1000 tonnát tervezünk értékesíteni.”– mondta Kámán Tamás, a Tesco beszerzési igazgatója.

A Tesco közép-európai áruházainak vásárlói is a magyar termelők munkájának gyümölcsét fogyaszthatják majd. Az előző évekhez hasonlóan ugyanis idén is várhatóan 7-8 ezer tonna magyar dinnye érkezik cseh és szlovák üzleteinkbe a hagyományos magos és magszegény, a mini, valamint a magszegény sárgahúsú fajtákból.

Kíváncsiak vagytok rá, hogyan dolgozunk együtt a dinnyetermesztőkkel? Itt látható: