Könnyű nyári fogások tökkel, rebarbarával és más zöldségekkel

2021. július 17.

5 perc olvasási idő

Egyszerű és gyors receptekkel készültünk erre a júliusi hétvégére. Maradunk a szezonális alapanyagoknál, továbbra is a család kedvenceit készítjük és nem töltünk fél napot a konyhában. Kóstoljátok végig a menüt!

Tökfőzelék

Hozzávalók:

  • 2 kanál finomliszt
  • 2 dl víz
  • 4 dl tejföl
  • 2 fej vöröshagyma
  • 3 kanál étolaj
  • ½ darab citrom
  • 1 csokor friss kapor
  • 1 kg gyalult tök

Elkészítés: A tököt besózzuk és 30 percig állni hagyjuk. Az apróra vágott hagymát olajon üvegesre pároljuk, majd hozzáadjuk a tököt és fedő alatt puhára főzzük. A lisztet elkeverjük 1 dl tejföllel és a vízzel, hozzáadjuk a tökhöz és 1-2 percig állandó kevergetés mellett forraljuk. Ezután hozzáadjuk a maradék tejfölt, néhány percig tovább forraljuk, majd a tűzről levéve, belekeverjük a citromlét és a felaprított kaprot.


Zöldséges nyársak

Hozzávalók:

  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 kanál étolaj
  • 2 darab sárgarépa
  • 1 darab lilahagyma
  • 2 darab zöldpaprika
  • 1 darab cukkini
  • 1 csipet szárított kakukkfű
  • 1 darab padlizsán
  • 4 darab csiperkegomba
  • 1 csipet fűszersó

Elkészítés: A zöldségeket felaprítjuk tetszőleges darabokra, de lehetőség szerint hasonló méretűre. Nyársra fűzzük és fűszerezzük, néhány csepp olajjal meglocsoljuk őket. Elkészíthetjük faszén parázson vagy gáz grillen is. Serpenyőben is hevíthetünk olajat és ott is megsüthetjük. Fűszeres tejföllel, vagy tzatzikivel kiváló vegetáriánus étel.


Gyors epres-rebarbarás torta

Hozzávalók:

  • 200 g eper
  • 300 g rebarbara
  • 175 g vaj
  • 300 g nádcukor
  • 1 csésze finomliszt (durva szemcséjű)
  • 1 csésze őrölt mandula
  • 1 tk őrölt fahéj
  • 1 adag vanília fagylalt

Elkészítés: Keverjük össze a vajat, 250 g cukrot, a lisztet, a mandulát és a fahéjat. Csomagoljuk fóliába a tésztát, majd tegyük fél órára a hűtőbe. Közben hámozzuk meg a rebarbarát, majd vágjuk fel az eperrel együtt. Óvatosan oszlassuk el a tészta felét a tortaformában. Adjuk hozzá a rebarbarát, az epret, majd szórjuk meg 50 g cukorral. A tészta másik felét tördeljük a tortára. Süssük 175 °C-on kb. 30 percig.

Tipp: tálaljuk vaníliafagylalttal.

Jó étvágyat!

További szuper receptekért kattintsatok ide: https://tesco.hu/hello/etelek/receptek/