Mezítlábas parkban sétálhatnak a kicsik támogatásunkkal Békésen

2021. július 22.

3 perc olvasási idő

Még a felnőttek is örömmel dobták le a cipőt a Békési Földvár Bölcsődében! „Ön választ, mi segítünk”  közösségfejlesztő programunk támogatásával ugyanis hívogató mezítlábas parkot alakítottak ki a bölcsiben. Különböző anyagok masszírozzák az apróságok talpát a minél egészségesebb fejlődésükhöz. Hamarosan új  fákat is ültetnek, hogy árnyékukban meg lehessen pihenni – számolt be a Beol.

A Békési Földvár Bölcsőde Csöppségeiért Alapítvány régóta tervezte már ezt a bölcsin belüli, különálló kis parkot. Pályázatunkon el is nyerték a megvalósításhoz szükséges támogatást. Valódi összefogás volt az ügyben: segítettek a szülők és az önkormányzat is. A kerítést és a leendő három új fát is ők biztosítják a mezítlábas parkba.

„Egy 20 méter hosszú parkot hoztak létre, amelyben a különböző textúrájú anyagok biztosítják a gyermekek lábboltozatának megfelelő kialakulását, illetve a létesítmény egy természetes masszírozást is biztosít a bölcsődések lábának”  – írja beszámolójában a Beol. A mezítlábas park különleges sétányát gumitégla, márvány kavics, többféle méretű vörös és szürke gránitkavics, óriás kavics, festett kavics, gyöngykavics, mű fű, kupakok, szivacs, hengeres fa, homok és faháncs borítja.

Forrás: beol.hu

Terveik szerint továbbfejlesztik majd a most átadott mezítlábas parkot a gyerekek legnagyobb örömére!

Közben lezárult Ön választ, mi segítünk  programunk legújabb, 9. fordulójának szavazási szakasza. Vevőink szorgalmasan dobálták a zsetonokat kedvenceikre, így újabb szuper ötletek válhatnak valóra! Erről tegnap ITT adtunk hírt!

Gratulálunk mindenkinek!