Különleges foci- és kosáredzések a skót Tesco parkolójában

2021. július 26.

2 perc olvasási idő 

Izgalmas programmal készült az egyik skóciai Tesco a nyári szünetre. Két ideiglenes sportpályát állítottak fel az üzlet parkolójában, ahol egy héten keresztül a helyi foci- és kosárlabdacsapatok edzői tartottak edzéseket az általános iskolásoknak. Hatalmas volt az érdeklődés, rengeteg gyerek akarta kipróbálni valamelyik sportot. 

Kordonokkal választottak le egy focipályát és egy kosárlabdapályát a Forres-i Tesco parkolójában. A skót kisváros vezetősége, rendőrsége és a helyi üzletünk együtt döntöttek úgy, hogy közösen edzéseket szerveznek általános iskolás gyerekeknek. Azért tartották ezt fontosnak, hogy a 7-14 év közötti korosztály addig se csellengjen az utcán és ne keveredjen semmi bajba.

A gondos tervezés meghozta a gyümölcsét: rengetegen szerettek volna valamilyen sportórán részt venni.  Volt olyan este, hogy egyszerre 26 gyerek focizott és 16 kosarazott! A helyi sportklubok edzői minden edzésre különleges, készség- és képességfejlesztő feladatotokkal készültek. Az általános iskolások nagyon élvezték a kosár- és fociedzéseket.

Forrás: forres-gazette.co.uk