Mászófal is készült a bonyhádi diákoknak támogatásunkkal

2021. augusztus 4.

4 perc olvasási idő

„Ön választ, mi segítünk” közösségfejlesztő programunk 8. fordulójában 182 helyi kezdeményezést támogattunk. Ennyi jó ügy kapott egyenként 250 ezer forintot a Tescótól, hogy megszépülhessenek közterek, suliudvarok, jó közösségi programok valósulhassanak meg. Bonyhádon például egy általános iskola nebulói örülhetnek tavasz óta annak, hogy vagány, gyerekbarát udvaron játszhatnak és próbálgathassák ügyességüket például az új mászófalon.

„ Egyesület a Széchenyi István Általános Iskola Tanulóiért”Közösségi összefogás a Széchenyi István iskola gyerekbarát udvarának  kialakítására

„Kell egy hely…” – írták pályázatukban. „A Széchenyi István Általános Iskola szerethető iskola. Szellemisége, nevelési elvei és sokszínűsége a garancia arra, hogy az itt tanuló gyerekek megállják a helyüket a nagybetűs életben. Ehhez a felhasználói tudás mellett, mentális egészség, sport és hasznosan eltöltött szabadidő szükséges. A szabadidő legfontosabb tevékenysége a játék, melynek sokszínű lehetőségét biztosítják a szabadtéri játékok.”

A körzet további nyertesei:

„Segíts rajtam!” Hátrányos Helyzetűekért Alapítvány – “Egy cipőben járunk”-  segítség az adományboltnak

„Megunt, teherré vált tárgyi adományaink megkezdhették értékes, második életüket az „Egy cipőben járunk!”  adományboltunkban, ami sok kihívást hozott: a nagymértékű adakozás időben előrébb hozta az újrahasznosítást, sokkal több önkéntes munkaórát és anyagi ráfordítást igényel ez a nagyobb léptékűvé vált speciális adománygyűjtés. Köszönjük a sok önkéntes munkát, az adományokat és a jótékony vásárlásokat! Járjunk továbbra is egy cipőben!

Csapó Dániel Alapítvány – Drónok a mezőgazdasági oktatásért

„Drónszakkör keretében diákjaink megtanulnak drónt üzemeltetni, programozni, ezzel a precíziós gazdálkodást megalapozó informatikai ismeretekre tesznek szert. A tanulóknak alkalmuk nyílik az elméletben tanultakat gyakorlatban is alkalmazni, előnybe hozzuk más mezőgazdasági iskolák tanulóival szemben. Fejlesztjük digitális kompetenciájukat, ami a mai kor mezőgazdaságában kulcskérdés.”

Gratulálunk minden nyertes pályázónak!

Nem állunk meg! Idén újabb 42 millió forinttal támogattuk a jó helyi ötleteket!