„Ön választ, mi segítünk” nyertesek – Fák, állatok, gyerekek!

2021. augusztus 11.

4 perc olvasási idő

Ismét csodás ötletek, tervek, projektek megvalósítását kezdheti meg sok-sok összetartó helyi közösség! Megvannak ugyanis „Ön választ, mi segítünk” programunk 9. fordulójának eredményei. Esztergomban a legnagyobb támogatást vásárlóinktól a Montágh Iskola nyerte el. Olyan eszközöket tudnak beszerezni, amelyekkel azok a gyerekek is tudnak majd kommunikálni, akiknek ez beszéddel nehezen, vagy egyáltalán nem megy. A többiek bolygónk szeretetét adják át a gyerekeknek és családjaiknak.

I . helyezett: Fokról- Fokra A Fogyatékos Gyermekek Neveléséért és Oktatásáért Alapítvány – Kommunikálni élmény – AAK eszközök beszerzése (8268 zseton)

„Különösen szeressétek a gyermekeket, mert vétek nélkül valók, mint az angyalok. A mi örömünkre vannak a világon, hogy jobbá tegyék szívünket.” Fjodor Mihajlovics Dosztojevszkij szavait választotta a Montágh Imre Általános Iskola alapítványa, hogy kifejezzék, milyen fontos ügyben kérik a támogatást. Vevőink szavazataikkal hozzájárultak ahhoz, hogy az Alternatív és Augmentatív Komunikációs (AAK) eszközök segítségével fogyatékkal élő tanulóik is átélhessék a kommunikáció élményét, és ezáltal hatással lehessenek környezetükre.

Egyszerű és fejlett, programozható kommunikációs eszközöket szereznek be, így félperces hangüzenetek lejátszásával, és képi megsegítéssel támogathatni lehet a kapcsolattartást és közlést.

Az alapítvány kuratóriuma az Infoesztergom.hu-n és az iskola saját Facebook oldalán is köszönetet mondott a támogatásért.


II. helyezett: Zöld Levelecske Nyílt Alapítvány – Állatok világnapja 2021 (7519 zseton)

Mai világunkban a környezetvédelem kérdése a legégetőbb – áll az alapítvány pályázatában. Ebben az egyéni felelősség is hatalmas. Ezt 30 éve működő nevelési programjában tudatosítani szeretné a gyerekekben és családjaikban. Mivel a személyes tapasztalat útján megszerzett tudás a leghatékonyabb, olyan programokat szervezünk, amelyekben a gyerekek közelebbről is megismerkedhetnek az állatokkal.” – írták.


III. helyezett: Alteregom Egyesület- Fától fáig (6574 zseton)

Szintén a környezettudatos a harmadik sikeres kezdeményezés Napjainkban egyre fontosabbá válik a városokban található zöldterületek, fák és növények védelme. A „Fától fáig!” projektben szeretnék bővíteni és javítani a városi zöldterületek minőségét. Célunk, hogy egy olyan közösségi teret alkossunk, ahol mind az itt lakók, mind az Esztergomba érkező vendégek természetközeli környezetben élvezhetnék az együtt eltöltött időt.” A szavazatokkal elnyert támogatással szebbé és élhetőbbé teszik lakóhelyüket.

Gratulálunk mindenkinek!