Büszkeség: osztozhatunk az Élelmiszerbank sikerében

2021. augusztus 12.

2 perc olvasási idő

Hatalmas közös siker: 50 milliárd forint értékű élelmiszert mentett és osztott szét a Magyar Élelmiszerbank megalakulása óta! Örömmel veszünk részt ebben a munkában az ország egyik legnagyobb adományozójaként!

Az egyesület egyszerre zöld és segélyszervezet is, egyszerre szolgál szociális és környezetvédelmi célokat. Informatív cikkben számolnak be arról, hogy 16 év alatt Magyarország legnagyobb hatású étel- és életmentő hálózatává fejlődtek.

„Amikor megalapítottuk az egyesületet, még álmodni sem mertük volna, hogy másfél évtizeddel később mekkora szervezetté fejlődünk. Akkoriban még csak egy kisbolt méretű raktárat képzeltünk el 4-5 ezer kilogrammnyi lejáratközeli vagy csomagolási hibás élelmiszerrel a polcokon, mára már évente mintegy 8-10 ezer tonnányi zöldség, gyümölcs, pékáru valamint tartós élelmiszer fordul meg a rendszerünkben – fogalmaz Cseh Balázs, az Élelmiszerbank alapító elnöke.

A Tesco immár több éve támogatja a munkát, büszkék vagyunk arra, hogy hálózatunk áruházai fokozatosan csatlakozhattak az együttműködéshez. A célunk ugyanaz: csökkenteni az élelmiszer-pazarlást, támogatni a rászorulókat és minimalizálni az élelmiszerek megsemmisítése okozta környezeti terhelést.

Az Élelmiszerbank 124 támogatója között jelentős munkával veszünk részt a legnagyobb adományozóként, élelmiszerfeleslegünket az egyesület adja tovább annak a több mint 450 karitatív szervezetnek, amelyek az adományok szétosztását végzik.

Az 50 milliárdos határ átlépése közös munkánk eredménye, a szervezet ezúton is köszöni támogatói segítségét.

Ez a siker nem valósulhatott volna meg munkatársaink lelkes és kitartó munkája nélkül! Köszönet az élelmiszermentőknek!