Friss hírek a Kéktúra kihívásról, kollégánk ezúttal otthonából jelentkezett

2021. augusztus 17.

5 perc olvasási idő

Semmihez sem fogható az a nyugalom és béke, amit közel egy hónap távollét után otthon tapasztalt Kerekes Csaba, a Kéktúra kihívásban résztvevő kollégánk. Második élő bejelentkezésében arról mesélt, hogyan lepte meg a családját, milyen segítőkészek az emberek, s hogy fejben miként lehet felkészülni 1168 km bebarangolására. 

Volt nagy öröm, amikor a tervezettnél egy nappal korábban ért haza Csaba a családjához, hogy néhány nap otthonlét után folytassa a Kéktúra útvonal bejárását. Azt mesélte, hogy felesége az első 10 percben meg sem tudott szólalni, s még a fia álla is leesett a meglepetéstől. 🙂

Kollégánkat Horváth Judit kommunikációs koordinátorunk kérdezte a nem mindennapi kihívás legfrissebb részleteiről az Éntescóm Facebook csoportban. Emlékeztek? Csaba nem kevesebbre vállalkozott, mint hogy 74 nap alatt teljesíti kutyájával a Kéktúra teljes, 1168 km-es útvonalát és összegyűjti az ellenőrzőpontokon megszerezhető 150 pecsétet.

Lassan félúton jár, ilyenkor pedig érdemes összegezni az eddig átélt élményeket, nehézségeket. Mert persze mindenből jutott neki bőven. Volt, hogy toklász ment útitársa, Herceg kutya fülébe, amiért állatorvost kellett hívni, s késő éjszakáig fent voltak, majd másnap ugyanúgy korán indultak útnak, máskor viszont olyan szállásadóval hozta össze a sors, aki szívesen beszerezte neki a következő nap élelmét, lévén, hogy a túrahelyek környékén kevés a bolt.

Vajon melyik volt a legkeményebb rész az eddigi útja során? Hogyan éli meg az egyszer fent, egyszer lent hullámvasútját? Mi az, ami igazán feltölti? Megtudhatjátok, ha végignézitek a vele készült videót! IDE kattintva éritek el.

Rátok, kirándulni szerető kollégáinkra is gondolt Csaba, amikor útja során elrejtette a Tesco Angyal matricákat, amik arra várnak, hogy ti megtaláljátok őket! Figyeljétek ma az Éntescóm Facebook csoportot, kollégánk a mai bejegyzésében felfedi, merre induljatok, hogy rájuk bukkanhassatok! Aki pedig élőben szeretne csatlakozni egy-egy távhoz, az a cikk végén található útvonal tervből tájékozódhat, de minden esetben telefonon egyeztessen Csabával (06 20 821 1971), mert az indulási időpontok nagyban függnek attól, milyen az adott napi időjárás.

Ha van kedvetek, küldjetek lelkesítő üzenetet Csabának kommentben!

S továbbra is örökbe fogadhatjátok a Kéktúra egyes kilométereit, ezzel is támogatva alapítványunkat.

Minden egyes örökbefogadott kilométer után utaljatok 250 forintot a Tesco Angyal számlájára

Az újabb cél, hogy összejöjjön legalább 250 ezer forint.