Aranyos tokiói vasárnap, bronzos kedd paralimpiai csapatunknak köszönhetően!

2021. augusztus 31.

3 perc olvasási idő

Szombaton egy bronz- és egy ezüstéremmel, vasárnap két aranyéremmel is gazdagodott a magyarok gyűjteménye a paralimpián. Bajnok lett lett Illés Fanni 100 méteres mellúszásban és Pálos Péter asztaliteniszező. Szintén ezen a napon csodás küzdelem után bronzérmet nyert női kerekesszékes tőrvívó csapatunk! Hétfő hajnalban pedig már újabb bronznak örülhettünk: a sportlövő Dávid Krisztina légpisztolyban a harmadik helyet szerezte meg. A magyar küldöttség ezzel már nyolc érmet birtokol Tokióban, amiből 3 arany. Gratulálunk!

A Magyar Paralimpiai Csapat harmadik érmét Szvitacs Alexa szerezte asztaliteniszben, majd Osváth Richárd nagyszerű tőrözéssel tudta megismételni riói teljesítményét és lett újra ezüstérmes kerekesszékes tőrvívásban.

Illés Fanni úszó, paralimpiai bajnok Forrás: Magyar Paralimpiai Csapat FB oldala

Vasárnap Pálos Péter duplázott! London után Tokióban is megszerezte a paralimpiai bajnoki címet.

Paralimpiai bajnok – Pálos Péter asztaliteniszező Forrás: Magyar Paralimpiai Csapat FB oldala

Kerekesszékes női tőrvívó csapatunk szépen csillogó bronzéremmel térhet haza. A csapat tagjai: Hajmási Éva, Krajnyák Zsuzsanna és Madarászné Dr. Mező Boglárka.

Bronzérmes a női tőr csapat Forrás: Magyar Paralimpiai Csapat FB oldala

Érdemes követni a Magyar Paralimpiai Csapat Facebook oldalát, ahol mindig friss hírekkel, képekkel, videókkal jelentkeznek a versenyzőkről.

A hazai fejlesztésű ‘Seyu – Együtt a győzelemért!’ applikációval pedig lehetőség van a XVI. Paralimpiai Játékok helyszínén virtuális módon szurkolni a magyar parasportolóknak. Bővebb információ itt található.

Szeptember 5-ig, vasárnapig továbbra is szurkolunk sportolóinknak!