… és jönnek a töltött, őszköszöntő finomságok!

2021. szeptember 4.

Múltkor töltött nyárbúcsúztató finomságokkal örvendeztettünk meg benneteket. Mivel folytathatnánk e hétvégén a sort, mint a töltött őszköszöntőkkel? Jön a batáta, a brokkoli és a töltött paprika! A paprikát minden nap fogyasszuk valamilyen formában, amíg nap érleli, mert nagyon egészséges és sajnos nem nagyon lehet eltenni. Bár létezik néha gyorsfagyasztott belőle és bizonyos paprikákat olajban elrakhatunk, de mégis a friss az igazi C-vitamin bomba!

Töltött édesburgonya

Hozzávalók:

  • 1 csipet tengeri só
  • 1 pohár tejföl
  • 1 csipet ételízesítő
  • 1 csipet szárított kapor
  • 8 darab édesburgonya
  • 30 dkg tehéntúró
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 csipet friss petrezselyem

Elkészítés: A burgonyákat alaposan megmossuk és alufóliába csomagoljuk. Tepsire helyezzük és előmelegített sütőben, 175 fokon megsütjük. Közben elkészítjük a többi hozzávalóból a tölteléket. Ha megsült a burgonya, keresztbe vágjuk és betöltjük a töltelékkel. Végül visszarakjuk picit sülni.


Csőben sült brokkoli

Hozzávalók:

  • 1 csipet tengeri só
  • 3 kanál finomliszt
  • 6 dl tej
  • 15 dkg vaj
  • 1 csipet cayenne bors
  • 20 dkg trappista sajt
  • 2 darab brokkoli

Elkészítés: A brokkolit rózsáira szedjük és párolóedényben megpároljuk. Világos vajas rántást készítünk és forró tejjel felengedjük. Fűszerezzük a mártást. A brokkolirózsákat vajazott formákba rakjuk és nyakon öntjük a mártással. Megszórjuk reszelt sajttal. Előmelegített sütőben, 180 fokon pirosra sütjük.


Töltött paprika

Hozzávalók:

  • 1 csipet tengeri só
  • 2 darab tojás
  • 2 kanál kristálycukor
  • 3 kanál étolaj
  • 1 csipet őrölt fekete bors
  • 8 darab édes zöldpaprika
  • 1 darab vöröshagyma
  • 10 dkg rizs (főtt)
  • 2 doboz sűrített paradicsom konzerv
  • 1 tk őrölt pirospaprika
  • 50 dkg darált sertéshús
  • 3 kanál finomliszt

Elkészítés: A paprikákat kicsumázzuk. A darált húst összekeverjük a tojással, rizzsel. Pirospaprikát, borsot és sót teszünk bele. Meg kell kóstolni, elég sós-e, mert a tányéron már nem lehet sózni és nem jó, ha sótlan. Beletöltjük a paprikákba és egy fazékba tesszük őket. A paradicsomlevet megsózzuk. Ha nincs paradicsomlevünk, akkor a sűrített paradicsomot vízzel felengedjük, elkeverjük, majd sózzuk. Beletesszük a cukrot is, majd ráöntjük a paprikákra. Ha felforrt, lefedjük és 1 órán át főzzük. Közben a zsiradékból és a lisztből világos rántást készítünk, hagyjuk kihűlni, így biztosan nem lesz csomós. 1 óra múlva a rántást kevés vízzel felengedjük és a paprikákra öntjük. Rázogatással, forgatással oszlatjuk el. Végül még 5 percig forraljuk.

Jó étvágyat!

További szuper receptekért kattintsatok ide: https://tesco.hu/hello/etelek/receptek/