Közel 190 ezer forint adományt gyűjtöttünk a Tesco Angyalnak jótékonysági főzésünkön

2021. szeptember 9.

7 perc olvasási idő

Budaörsi közös főző eseményünkön amellett, hogy több ezer adag ételt készítettünk a rászorulók asztalára, saját alapítványunk, a Tesco Angyal számára is sikeresen zárult: kirakódóvásárunkon közel 190 ezer forintért vásároltak kollégáink játékokat, borokat és munkatársaink felajánlásait. Olvassátok el az esemény főszervezőjének, és a Tesco Angyal alapítvány koordinátorának köszönő szavait!

Bérces Éva közösségi működési menedzserünk fejéből pattant ki a jótékonysági főzés ötlete, aki külön posztban köszönte meg a sok segítő kéz összefogását.

„Egy tavaszi ötletelésen, hogy milyen eseményekkel tudnánk megünnepelni a bűvös 25-ötöst az volt az álmom, hogy megünnepeljük azt a munkát, amit az élelmiszermentéssel a közösségekért teszünk a Magyar Élelmiszerbank Egyesület-tel közösen sok-sok éve.

És hát mivel lehetne menőbben ünnepelni, mint azzal, hogy önkéntesekkel közösen főzünk rászorulók részére?

Szeretném megköszönni Nóra Hevesi-nek, hogy lehetővé tette, hogy megszervezhessem a mai napot, valamint a PR csapatnak hogy mindenben támogatták a munkámat.”

Rengeteg kollégánk csatlakozott a felhíváshoz, így nagyon jó hangulatban zajlottak az előkészületek.„Köszönöm a 100 önkéntesnek, akik először lelkesen pucoltak-aprítottak a gulyáshoz (összesen 2700 adag főtt meg), majd gyúrtak és formáztak 2700 db kókuszgolyót, végül mindet kiadagolták és elcsomagolták, hogy a szervezetek a legjobb helyekre vigyék el.

Köszi a Dotcom csapatának is, hogy olyan szervezetekhez is eljutott az étel, akik nem tudtak érte jönni.

Az Amatőr Királyi Szakácsok Egyesülete lenyűgöző profizmussal főzte meg a hatalmas bográcsban a babgulyást.

Az Élelmiszerbank JótéKonyha és a Magyar Élelmiszerbank Egyesület csapata is sokat dolgozott azon, hogy ez a rendezvény ilyen gördülékenyen és zökkenőmentesen lemenjen, az ottani kollégáknak és önkénteseknek is jár a köszönet.

Tudnám még sorolni, mert egy ekkora rendezvényhez sok-sok ember együttműködése kell.

Az mindenesetre biztos, hogy én nem nagyon hagytam el reggel 6-tól a rendezvény helyszínét egészen a délutáni sátorbontásig, és mégis meglett a mai 10 000 lépésem. :)”

Az ötlet, hogy a közös főzés közben a Tesco Angyal alapítványnak is gyűjthetünk, Tóth Andrásné Anitától származott. Néhány óra alatt jelentős összeg gyűlt össze alapítványunk javára, amiből rászoruló kollégáinkat támogatjuk.

„Az Angyal Alapítvány is nagyon jó napot zárhatott, köszönhetően Valéria Petra Várnagy-Böde -nak, és Györgyi Kolozsvári-nak, amit ezúton is köszönök nekik. Az ő kézzel készített hobbi termék felajánlásaiknak és a játék/bor vásárnak köszönhetően közel 190.000 Ft adomány gyűlt össze rövid idő alatt.

Aminek kifejezetten örülünk, hogy a helyszínen többen is csatlakoztak a rendszeres adományozók táborához, köszönjük szépen lányok.”

Köszönjük a részvételt és a támogatást!