A Tesco ismét a Budapest Climate Summit-on

2021. szeptember 10.

2 perc olvasási idő

Ismét részt veszünk az októberi Budapest Climate Summit-on, a régió vezető klímakonferenciáján. Matt tavaly is ott volt és az összefogás fontosságát hangsúlyozta, idén is beszél majd a Tesco erőfeszítéseiről és céljairól, melyeket a fenntartható fejlődés érdekében teszünk évek óta.

A hibrid konferencia fővédnöke Áder János köztársasági elnök. Az Európai Bizottság éghajlatpolitikai főigazgatója is előad arról, hogy hogy hogyan érjük el az 55%-os kibocsátáscsökkentési célt 2030-ra.

A konferencián a különböző szektorok vezető vállalatai – köztük a Tesco – arról is megosztják egymással tapasztalataikat, hogyan alakítják át működésüket a klímacélok elérése érdekében. Az egyik legnagyobb élelmiszer-kereskedőként kiemelt feladatunk van az élelmiszer-pazarlás, és ennek ökológiai hatásainak mérséklésében. Ti tudjátok a legjobban, hogy milyen aktívan dolgozunk az élelmiszer-hulladék és -felesleg mérséklésén, ennek köszönhetően mára a közép-európai régióban több mint 60 százalékkal csökkentettük a pazarlást!

Forrás: nrgreport.hu