150 ezer forint értékű lopást akadályozott meg vagyonőrünk

2021. szeptember 13.

2 perc olvasási idő 

Büszkék vagyunk a mátészalkai áruházunk vagyonőrére, aki éberségével egy közel 150 ezer forintos lopást akadályozott meg. Két kiskorú lány fizetés nélkül szeretett volna ruhákat kivinni az áruházunkból, több értékes ruhadarabot a hátizsákjukba gyűrtek, így indultak a kijárat felé. Kollégánk viszont a biztonsági kamerákon látta, hogy mi történik és időben lefülelte őket. 

Lukács István vagyonvédelmi munkatársunk – szokásához híven – a biztonsági kamerák előtt ülve figyelt a rendre. Egy furcsa dolgon akadt meg a szeme: két fiatal lány fél óra alatt háromszor ment be a próbafülkébe. Mindig újabb ruhákat vittek magukkal, ki viszont nem hozták őket. A hátukon lévő hátizsák pedig egyre kerekedett.

A lányok néhány apróságot kifizettek a kasszánál, ám amikor a biztonsági kapun haladtak keresztül, az besípolt. Éles szemű vagyonőrünk a nyomukba eredt és bekísérte őket a biztonsági irodába. Ott a lányok bevallották a közel 150 ezer forint értékű lopást és még két korábbi, hasonló lopásukról is beszéltek. Az ügyben a rendőrség is nyomoz.

Nagyon hálásak vagyunk Istvánnak, hogy gondos gazdaként vigyáz áruházunk termékeire. Egy ajándékkosárral köszöntük meg tettét. Kérünk titeket, járjatok ti is éles szemmel és ha hasonlót láttok, szóljatok vagyonvédelmi kollégáinknak.