VIDEÓ! Élen járunk bátorságban és felelősségvállalásban – vezetőink a GLAMOUR Doing Good Summit-on

2021. szeptember 14.

6 perc olvasási idő

A Tesco is ott volt augusztus végén a GLAMOUR Doing Good Summit programjaiban. Vezetőink több kerekasztal-beszélgetésben is részt vettek. Hogyan változtak a vállalati működési modellek a járvány miatt? Mit teszünk az élelmiszer-pazarlás ellen? Hogyan fordulunk nagyobb figyelemmel a tescós családok, és kiemelten az apák felé? Nők és karrier – örök téma; izgalmas volt a közös gondolkodás erről is. Milyen változásokat hozott vállalatunk életébe a műanyagokkal kapcsolatos nyári jogszabály-változás? Mit jelent nálunk a környezet védelme? Csak néhány izgalmas kérdés a beszélgetésekből. Bár még csak most búcsúztattuk a nyarat, már a karácsonyi híres-neves csúnya pulcsink is szóba jött. Érdemes visszanézni az ingyenes videókat!

A GLAMOUR Doing Good Summit a jó példákat, jó gyakorlatokat szedte csokorba olyan témákban, amelyek mindannyiunkat érintenek, függetlenül attól, hogy egyéni, vagy vállalati szinten tekintünk rájuk. Onnantól, hogy a Föld erőforrásait hogyan használjuk, egészen a személyes életünk minőségéig sorra vehetjük a témákat. Büszkék vagyunk arra, hogy a Tesco számos példamutató kezdeményezéssel, nap mint nap egyre felelősségteljesebb működéssel cselekvő tagja ennek a körforgásnak.

Vezetőink három szekcióba is meghívást kaptak, hogy tapasztalatainkról és már megvalósult programjainkról meséljenek.

MULTICÉGEK A FENNTARTHATÓSÁG MELLETT  – Szigeti Barbara országos HR vezetőnk a Tesco családbarát programjáról, a nők helyzetéről, és arról is beszélt, hogyan változott meg az életünk a járvány miatt. Szóba kerül a hozzáállás fontossága, az elköteleződés a jó ügyek mellett és a karácsonyt is megidézte. Csodás, csúnya pulcsink is szóba került ugyanis!

MŰANYAG-ÚJRAHASZNOSÍTÁS  – Pálinkás Zsolt vezérigazgatónk a csomagolásmentes, lebomló műanyagba csomagolt, újrafelhasznált műanyagba csomagolt világról is mesélt. Mi lesz a petpalackok sorsa? Hogyan lesznek újra a körforgás részei? Mit tesz a Tesco azért, hogy csökkentsük a környezetterhelést, amit a műanyagok okoznak? Mert az újrahasznosítás mindannyiunk érdeke.

MINDENNAPI JÓTEVŐK – Hevesi Nóra kommunikációs vezetőnk stratégiai partnerünkkel, a Magyar Élelmiszerbank vezetőjével, Cseh Balázzsal együtt arról beszélt, hogy a fenntarthatóság egyik legfontosabb része az ételpazarlás elleni küzdelem. Fogyasztóként, de cégként is rengeteget tehetünk azért, hogy a világon megtermelt élelmiszermennyiség 40 százaléka ne a kukákban végezze. Mert ma sajnos így van. Az inspiráló beszélgetésben lassan évtizedes élelmiszermentő programunkról, valamint a klímavédelem-élelmiszermentés összefüggései mellett a jövőbeni lehetőségekről is szó esik.

A Glamour Doing Good további beszélgetései között szó volt még divatról, lokális gondolkodásról, és a modern közlekedésről is.

Sok érdekes, új információt kaphatunk a szakértő beszélgetésekből, amikkel mi is többet tehetünk magunkért, a környezetünkért!