Mínusz 10 kiló, honvágy és megható pillanatok – Kéktúrázó kollégánk túl az 1000 kilométeren!

2021. szeptember 20.

8 perc olvasási idő

Gyorsan telnek a napok, a hetek, már csak”  5 túranap, s kb. 104 km van hátra Kerekes  Csaba herceghalmi csapatvezetőnk óriási vállalkozásából, s hamarosan elmondhatja magáról, hogy végigjárta a Kéktúra teljes útvonalát! Pihenőnapján telefonon mesélt nekünk a kőszegi áruházban tett látogatásáról, a csapat meghatóan személyes ajándékairól, s arról, hogy várhatóan 10 kilóval könnyebben zárja életének ezt a rendkívüli időszakát.

Végéhez közeledik kollégánk kéktúrás teljesítménytúrája. Csaba 2,5 hónapja indult, hogy teljesítse a teljes, 1168 km-es távot, bejárva Magyarország legszebb tájait, interjúnk az utolsó túrahéten készült vele.

Nehéz terepen vannak túl hűséges társával, Herceg kutyával együtt. Csaba azt mesélte nekünk, hogy az elmúlt időszakban Tapolca és Kőszeg között főleg aszfaltos úton meneteltek, ami igencsak megterhelő volt mindkettőjüknek. Kutyájának a forgalmat, s a zajokat kellett megszoknia, míg ő a talpán megjelent bőrkeményedések miatt számolta vissza a kilométereket. A holtponton a kőszegi áruházban tett látogatásuk lendítette át mindkettőjüket, amiről Csaba az Éntescóm Facebook csoportban is megemlékezett.

„Odaérve, Erényi Péter áruházigazgató és csapata valami eszméletlen ellátásban részesített minket.

Hiába érkeztünk korábban a megbeszélthez, tojásrántottával (gazdagon) vártak. Titokban már napok óta erre vágytam. És az ellátás!

Sorolom:

  • kutyatáp, konzerv (amire nem allergiás), jutifali Hercegnek
  • a rántotta mellett, üdítő, gyümölcs
  • egy, a dolgozók által készített fényképalbum, a túránk során készített legjobb fényképekből
  • egy üveg, limitált kiadású bor, díszdobozban, amit a benn lévő állomány aláírt
  • egy csomag energiaszelet a további útra

Megmondom, őszintén, elállt a szavam.

Ekkora szeretet és kedvességet még nem tapasztaltam utam során. Nincsenek szavak, amivel ezt az érzést ki lehetne fejezni. Egy szó (illetve kettő), amit le tudok írni:

HATALMAS KÖSZÖNET!!!

Ez tényleg egy nagyon-nagy család.

Örök emlék marad a mai nap!

KÖSZÖNET ÉRTE.”

Örömüket csak fokozta, hogy nemrég átlépték a bűvös 1000 kilométert, – ennyit gyalogoltak eddig kettesben esőben, szélben, tűző napsütésben – ami Csaba szerint fantasztikus pillanat volt. Óriási vállalásukból már csak 5 túranap és nagyjából 104 kilométer van hátra. Kollégánk azt mondja, az elmúlt időszak mind fizikálisan, mind mentálisan rengeteg változást hozott az életükbe. Ő nagyjából 10 kilóval lett könnyebb, mióta elkezdte a túrát, a lába rendkívül módon megerősödött a napi néha akár 30 km-es túrázástól, s megszámlálhatatlan bőrkeményedés jelzi a talpán, hogy sokszor feszegette a fizikai teljesítőképessége határát. A megtapasztalt élmények, nehézségek hatására pedig sokkal türelmesebb lett, jóval kevesebbet idegeskedik, mert úgy tapasztalja, hogy a problémák sokszor maguktól is megoldódnak, legfeljebb kicsit várni kell rá. A kínzó honvágy azonban egyre többször, s egyre intenzívebben jelentkezik, így nagyon várja már, hogy az egyes pihenőnapokon túl, többet lehessen a családjával.

Ti is szívesen kéktúráznátok? Ahogy korábban írtuk, még mindig csatlakozhattok Csabához és Herceghez, örülnek a társaságnak. Csaba összeállított egy útvonaltervet, töltsétek le a cikk végén található mellékletet, és ha kedvet kaptok, hívjátok Csabát (06 20 821 1971), hogy megbeszéljétek az adott nap indulásának részleteit. A 74 nap alatt 8 Tescót is útba ejtenek, így ott is szívesen találkozik az érdeklődőkkel.

Továbbra is lehetőségetek van, hogy örökbe fogadjátok a Kéktúra egyes kilométereit, ezzel is támogatva alapítványunkat.

Minden egyes örökbefogadott kilométer után utaljatok 250 forintot a Tesco Angyal számlájára.

Az újabb cél, hogy összejöjjön legalább 250 ezer forint.