Leves, pizza, répatorta – verhetetlen hétvégi villámmenü

2021. október 2.

4 perc olvasási idő

Gyors, változatos és nagyon finom ételekkel készültünk erre a hétvégére. Mindhárom fogás valóban villámgyorsan elkészül. A tányéron viszont ízkavalkád várja az asztalhoz ülőket. A menü egy csirkeraguleves, egy gazdag pizza és egy pompás répatorta, annak is az angol változata. Arasd le a babérokat a villámmenüvel!

Tárkonyos csirkeraguleves csiperkével

Hozzávalók:

  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 dl tejszín
  • 20 dkg vegyes zöldség
  • 50 dkg csirkemell
  • 10 dkg csiperkegomba
  • 2 l alaplé (csontlé, leveskockából is lehet)

Elkészítés: A húst kockára vágjuk, a hagymát megtisztítjuk, finomra vágjuk, majd a fele olajon aranysárgára pirítjuk. Rátesszük a húst, sózzuk, megszórjuk a tárkonnyal (őrölt vagy levél), majd kevés csontlével felengedjük. Közben megtisztítjuk a zöldséget, a gombát kockákra vágjuk és a húshoz adjuk. Lassan pároljuk, majd a csontlével felengedjük.


Padlizsános pizza

Hozzávalók:

  • 1 darab padlizsán
  • 200 g finomliszt
  • 1 darab tojás
  • 1 tk 
  • ½ tk őrölt fekete bors
  • 2 tk olaszos fűszerkeverék
Feltéthez:
  • 2 csomag debreceni kolbász (Tesco Grill Master magyar stílusú kolbász)
  • 50 ml paradicsomszósz
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 csipet szárított bazsalikom
  • 1 csipet szárított oregánó
  • 1 csipet szárított rozmaring
  • 1 csipet 
  • 1 csipet őrölt fekete bors
  • 50 g mozzarella

Elkészítés: A padlizsánt hámozzunk meg, reszeljünk finomra. Sózzuk be és hagyjuk állni 10 percig. Ezután szűrjük le, majd csavarjuk ki belőle a lehető legtöbb vizet. Az így előkészített padlizsánt tegyük egy tálba, adjuk hozzá a fűszereket, a lisztet és a tojást. Keverjük össze és formázzunk golyót a tésztából. Helyezzük sütőpapírra, lapítsuk le, formázzunk belőle egy téglalap alakú, kb. 1 centiméter vastag lapot. Tegyük át egy grilltepsire, majd grillezzük forró grillen mindkét oldalukról 5-5 percig. Egy tálban keverjük össze a paradicsompürét, a zúzott fokhagymát, a bazsalikomot, az oregánót, a rozmaringot, a sót és a borsot. A kapott keveréket kenjük az elősütött pizzalapra. Pakoljuk rá a felszeletelt kolbászt és szórjuk meg sajttal. 180°C-on 15 percig süssük.


Angol répatorta

Hozzávalók:

  • ½ tk tengeri só
  • 4 darab tojás
  • 2 csésze finomliszt
  • 2 dl tej
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 csésze kristálycukor
  • 1 csésze étolaj
  • 3 csésze sárgarépa (reszelt)
  • 5 kanál kakaópor
  • 1 kk szódabikarbóna
  • 3 csésze dió (darált)

Elkészítés: A cukrot az olajjal habosra verjük. Hozzáadjuk a tojást, a finomra reszelt répát, a diót és a lisztet, majd a többi összetevőt is. Összekeverjük és kikent tepsiben, 180 fokon, kb. 45 perc alatt megsütjük.

Jó étvágyat!

További szuper receptekért kattintsatok ide: https://tesco.hu/hello/etelek/receptek/