Bakancsot fel! Jön a Kéktúra napja!

2021. október 7.

4 perc olvasási idő

Egyszerre túrázik az ország! A tavalyi nagy siker után idén a Magyar Természetjáró Szövetség szervezésében az Országos Kékkört teszik meg közösen a kirándulók, október 9-én, szombaton a Kéktúrázás napján. Több szakaszhoz lehet kapcsolódni, amik együttesen kirajzolják a Kékkört. Még lehet csatlakozni, regisztrálni! Néhány érdekességet összegyűjtöttünk az eseményről, hamarosan pedig a legnagyobb tescós túrázó, Kerekes Csaba is ismét mesél a nemrég kutyusával teljesített Országos Kéktúrájának legizgalmasabb emlékeiről!

Forrás: kekturazasnapja.kektura.hu

143 csoport, 3 kéktúra-szakasz, több mint 2550 kilométer. Szombaton, az ország minden táján elindulnak a Kéktúrázás-napi kirándulók. Erdőkön, mezőkön át vezet az útjuk, hogy együtt ünnepeljék hazánk csodás természeti értékeit, és a túrázás szépségét. A Kéktúrázás napján bárki részt vehet: többféle nehézségű szakaszok közül lehet válogatni.

Az Országos Kékkör 3 kéktúrarészén; az Országos Kéktúra, a Rockenbauer Pál Dél-dunántúli Kéktúra és az Alföldi Kéktúra útvonalain lehet csatlakozni az eseményhez.

Az esemény különlegessége, hogy a túra napján a GPS jeladóval felszerelt csoportok haladása valós időben, online követhető. A csoportok mozgása által húzott kék vonal a nap végére kirajzolja a Magyarországot körbejáró Országos Kékkör teljes nyomvonalát.

Nagy divat lett az elmúlt két évben a természetjárás. Sokan beleszerettek a csodás erdők, kilátók, patakok, folyók, hegyek, dombok látványába. Elénk tárulnak a növény -és állatvilág csodái, és bármely évszakban, az ország bármely táján eltöltött nap emlékezetes élményeket nyújt.

Ki tudna erről többet, mint herceghalmi kollégánk, Kerekes Csaba, aki hű pajtásával, Herceg nevű kutyájával teljesítette a teljes Kéktúrát! Figyeljétek az Éntescómat, mert pénteken egy interjúban is bepillanthatunk ennek a szuper kihívásnak a különleges pillanataiba!

A Kéktúrázás napjához pedig csatlakozzunk minél többen! Részletek, térkép, pecsétgyűjtés, szakaszok, praktikus tanácsok ITT találhatók!

Bakancsot fel!