Interjú: Kerekes Csaba a Kéktúra után újra belevetette magát a munkába, de a túrázást sem hanyagolja

2021. október 8.

8 perc olvasási idő

Közvetlenül első munkanapja után beszélgettünk telefonon Kerekes Csaba herceghalmi csapatvezetőnkkel, aki 2,5 hónap intenzív túrázás után, kutyájával, Herceggel teljesítve a Kéktúra teljes távját, nemrég érkezett haza, s próbálja kipihenni a fáradalmakat. Gondoltátok volna, hogy azóta ismét kirándulni indult? Vajon minek örült otthon a legjobban? Hol találkozhattok az általa kiragasztott Tesco Angyal matricákkal? Ez is kiderül, ha tovább görgettek!

Kedden volt az első munkanapod, mindjárt éjszakásként. Mesélj, hogyan telt?

Fejben már otthon, pihenés közben készültem a visszatérésre, de az első napom nagyon érdekesre és egyben kalandosra sikerült. 🙂 Azzal kezdődött, hogy az elmúlt időszakban, mivel régen volt rá szükségem, elfelejtettem a jelszavam, a belépési kódokat, mindent. Így sok időt töltöttem azzal, hogy egyáltalán bejussak. Jó érzés volt, hogy a kollégák közül többen odajöttek, szívesen megnézték a fotókat, sokat kérdeztek, én meg igyekeztem mindenre válaszolni nekik. Gyorsan elment a nap pedig este 8-tól reggel 8-ig dolgozom ilyenkor. Szerintem a jövő hét első napjaira még szükség lesz, hogy teljesen visszatérjek a régi kerékvágásba.

Utolsó interjúnk akkor készült veled, amikor még 5 túranapotok volt hátra. Vissza tudsz emlékezni, hogy mi járt a fejedben, amikor a cél előtt néhány órával róttad az utolsó kilométereket? 

Ahogy korábban, úgy aznapra is összevontam 2 túranapot, hogy minél előbb hazaérhessek. Reggel fél 7-kor indultunk Herceggel, a Dobogókő-Hűvösvölgy távolságot tettük meg, ami nagyjából 30 km. Ahogy elértünk a Hármashatár-hegyi kilátóhoz, akkor tudatosult bennem, hogy mindjárt vége, hamarosan lezárul, s magunk mögött hagyjuk az elmúlt 2,5 hónapot. Furcsa, megfogalmazhatatlan érzés volt. De nem sok időm maradt az elmélkedésre, mert még haza kellett jutnunk Zsámbékra, végül este fél 7-re érkeztünk a házunkhoz, ahol – mondanom sem kell –  már nagyon vártak bennünket.

Milyenek voltak az első napok otthon, a családdal?

A feleségem a múlt hétre, a hazaérkezésem örömére kivett egy teljes hét szabadságot, ahogy ő fogalmazott azért, hogy újra összerázódjunk. 🙂 Aztán kellett nagyjából 2-3 nap, amíg kipakoltam, s minden cuccot a helyére tettem, majd a túrán készült közel 1800 darab fotót rendezgettem. Amikor először megmutattam a családnak, akkor a feleségemmel 5,5 órán keresztül néztük, közben meséltem, mert persze minden fotótól eszembe jutott valami érdekes. A legnagyobb dolog, ami nem hittem volna, hogy ennyire hiányzik majd: hogy minden nap főtt ételt ehetek. A túra alatt zacskós levesen, s konzerveken éltem, ami valljuk be, nem az igazi. Igyekszem amúgy részben visszanyerni a súlyom, mert sokan szörnyülködnek, hogy milyen sokat fogytam.

Hogy van Herceg, nem szokatlan neki, hogy most egész nap a kertben heverészhet?

Szegénynek az eddig megtett napi 25-30 km után most mozgáshiánya van. Volt olyan napom, amikor reggel elmentem, s csak este értem haza, a feleségem pedig azt mesélte, hogy ilyenkor a kutya lefekszik a küszöbre, úgy vár haza. A túrák utáni frizbizés azóta is nagy szerelem nála, úgy viszi magával, mint egy kisgyerek a cumiját, mindig kapható egy kis játékra. Igyekszünk mindenhová magunkkal vinni, volt már velünk kukoricatörésen, szüreten, de kétszer kirándulni is voltunk, mert szerintem nagyon hiányzik neki.  S be kell valljam, nekem is. 🙂

Mit szóltak a túratársak a teljesítményedhez? 

Sokan gratuláltak, s legnagyobb örömömre érkezett egy félkérés is a zsámbékiaktól. Most épp egy élménybeszámolóval egybekötött fotós estet szervezünk, hogy minél többekkel megoszthassam az élményeinket. Még egyszer köszönöm a kollégák biztatását, rugalmasságát, hogy lehetővé tették ennek a bakancslistás álomnak a megvalósulását! Életem legnagyobb élménye volt! Arra buzdítok mindenkit, hogy ha van egy kis időtök, kerekedjetek fel, a szombat amúgy is a Kéktúra napja, ez például egy remek alkalom elkezdeni kirándulni. A Tesco 25-ik születésnapja alkalmából 25 Tesco Angyal matricát ragasztottam ki, keressétek meg őket, ebben segítségetekre lesz a cikk végén található táblázat. Ha van kedvetek, írjátok meg a cikk alá kommentben, hogy ti melyiket találtátok meg, majd a fotókat posztoljátok az Éntescóm Facebook csoportba.