500 áruházi kollégát tervezünk felvenni boltjainkba és online üzletágunkba

2021. október 11.

3 perc olvasási idő

Kedves Kollégák!

Az elmúlt hetekben többször is egyeztettünk a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezetével a munkaerőpiaci helyzet jelenlegi kihívásairól, illetve a munkatársak leterheltségéről. Ha kitekintünk a Tescón kívülre, akkor azt látjuk, hogy a Központi Statisztikai Hivatal adatai szerint tavalyhoz képest kevesebben dolgoznak a kiskereskedelemben, ezt pedig mi is érezzük. A helyzeten nem segít az sem, hogy újra indultak az egyetemek, középiskolák, így a szezonális diákmunkásokra is kevésbé tudunk számítani, illetve itt az ősz, és sajnos egyre a betegállományban lévők száma is megnövekedett.

Rendszeresen megkérdezünk benneteket arról, hogy hogy érzitek magatokat. A jó hír az, hogy 74%-tok ajánlaná a Tescót, mint nagyszerű munkahelyet, de azt is mondtátok, hogy leterheltek vagytok.

Éppen ezért a KASZ-al közösen kidolgoztunk egy akciótervet, amelytől azt várjuk, hogy segít a beazonosított problémák kezelésében.

Október elején toborzókampányt indítunk a megnövekedett forgalom és a karácsony előtti időszakban még tovább fokozódó kereslet megfelelő kiszolgálására. 500 áruházi kollégát tervezünk felvenni a boltokba és online üzletágunkba.

A toborzási kampányunk kiemelt célja, hogy már jóval a karácsonyi csúcsidőszak előtt pótoljuk a kiesett munkaerőt azokban az áruházakban, ahol jelenleg nem teljes létszámmal üzemelünk.

Mindemellett beazonosítottuk azokat az áruházakat is, ahol létszámszempontból a legnagyobbak a kihívások. A KASZ bevonásával ezekben az áruházakban feltérképezzük a létszámhiány helyi okait és célzott akciótervet készítünk a helyzet mielőbb megoldása érdekében. A Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezetének elnöke felveszi a kapcsolatot a vállalatnál szintén jelen lévő  Egyenlő.hu  a modern szakszervezet elnökével, hogy őket is be tudjuk vonni a munkába. 

Hiszünk abban, hogy együtt, közösen, párbeszédet folytatva a lehető leghamarabb megtaláljuk a helyi problémák gyökerét és azok mindenki számára megnyugtató megoldását.

Számítunk együttműködésetekre!

 

Szigeti Barbara országos HR vezető

Karsai Zoltán, elnök – Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezete