Elindult! 10. alkalommal pályázhatnak anyagi támogatásra a helyi közösségek programunkban

2021. október 12.

7 perc olvasási idő

Jubileumi, 10. alkalommal indul útjára a helyi közösségi kezdeményezéseket támogató pályázati programunk, az „Ön választ, mi segítünk”. Tudtátok, hogy az eddigi fordulókban több mint 1200 környezetszépítő, oktatási és képesség-fejlesztési, illetve egészséges életmódra ösztönző kezdeményezés megvalósításához járultunk hozzá? A tizedik fordulóban további mintegy 180 pályázatot támogatunk összesen 42 millió forinttal. A legkreatívabb, leginnovatívabb pályázat ezúttal is 400 000 forintos különdíjban részesül, és a jelentkezők a járvány elleni védekezéshez szükséges eszközök, felszerelések beszerzésének pénzügyi támogatására is pályázhatnak. A jelentkezéseket november 12-ig várjuk a www.tesco.hu/kozosseg weboldalon keresztül.

Fontos számunkra, hogy minél többet visszaadjunk azoknak a közösségeknek, ahol vásárlóink és munkatársaink élnek, ezért is hívtuk életre 2016-ban az „Ön választ, mi segítünk” pályázati programunkat. Idén immár tizedik alkalommal írtuk ki a pályázatot, amelyre olyan helyi szervezetek, baráti közösségek, alapítvánnyal nem rendelkező bölcsődék, óvodák és iskolák, továbbá nonprofit kis- és középvállalkozások, társasházak és lakásszövetkezetek jelentkezését várjuk, akik kezdeményezésükkel a helyi közösség életének fejlődéséhez szeretnének hozzájárulni. Legyen az akár egy közös tér felújítása, állatvédelmi, művészeti, hagyományőrző, edukációs, környezetvédelmi vagy terápiás, esetleg jótékonysági program a rászorulók megsegítésére.

Idén is várjuk a jelentkezéseket a „COVID egészségügyi kezdeményezések” kategóriában, a pályázók fertőtlenítőszerek, higiéniai eszközök, valamint egyéb, a biztonságot és egészségmegőrzést támogató felszerelések, például maszkok, gumikesztyűk beszerzéséhez kaphatnak anyagi támogatást. Emellett a szervezetek a rászoruló csoportok mentális egészségéről való gondoskodást célzó kezdeményezésekkel (pl. krízisvonal üzemeltetése), illetve az egészségügyi ellátórendszert és az egészségügyi dolgozókat segítő projektekkel is pályázhatnak.

Eddig 322 millió forintot fordítottunk több mint 1200 pályázat támogatására, így olyan egyedi ötletek is valóra válhattak, mint a lovagkort felelevenítő gyerektábor, stresszkezeléssel foglalkozó tanórák, interaktív drogprevenciós kiállítás vagy az alternatív oktatást lehetővé tévő rock-, kórház- és szabadtéri suli.

Az aktuális fordulóban november 12-ig várjuk a jelentkezéseket a program weboldalán keresztül. A beérkezett pályázatokat ezúttal is az Effekteam Egyesület független szakértői bírálják el, valamint választják ki, hogy mely kezdeményezések juthatnak tovább az áruházi szavazási szakaszba. Ekkor már vásárlónk kezében lesz a döntés, akik 2022. január 17. és február 13. között voksaikkal dönthetnek arról, hogy melyik kezdeményezés kapja a 400 ezer, a 200 ezer, valamint a 100 ezer forintos támogatást. A független szakértők szakmai szempontok (kidolgozottság, innovativitás, kreativitás és fenntarthatóság) alapján egy pályázót további 400 ezer forint különdíjra javasolnak, amelynek nyertesét a szavazási időszak elindulásával egyidőben hirdetjük ki. A pályázati téma kiválasztásánál és az anyag összeállításánál ezért érdemes figyelembe venni ezt a plusz támogatási lehetőséget is.

A jelentkezéssel, valamint a korábbi győztes pályázatokkal kapcsolatos további információ a www.tesco.hu/kozosseg oldalon olvasható. Az „Ön választ, mi segítünk” program támogatásából megvalósult projekteket ezen a térképen lehet megtekinteni.

Köszönjük, ha hírét viszitek az aktuális fordulónak!

Kíváncsian várjuk a pályázatokat!