Tescós kamion is csatlakozott az idei Adománykonvojhoz

2021. október 18.

3 perc olvasási idő

Figyelemfelkeltő akcióhoz csatlakoztunk az élelmezési világnap alkalmából – hosszú kamionsor haladt át október 15-én Budapest történelmi belvárosán élelmiszeripari és -kereskedelmi cégek által biztosított 33 tonnányi rakománnyal. A Magyar Élelmiszerbank Egyesület idén 16. alkalommal szervezte meg az adománykonvojt az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezete (FAO) közreműködésével. A Tesco évek óta támogatja az összefogást, idén 3 millió forintot ajánlottunk fel a rászorulók megsegítésére.

A rendezvény célja a kézzelfogható segítségnyújtáson túl, hogy felhívja a figyelmet arra, szükség van az élelmiszer-ellátási rendszerek átalakítására, valamint az élelmiszer-pazarlás csökkentésére, hiszen nap mint nap hatalmas mennyiségű élelmiszer landol a kukában, annak ellenére, hogy világszerte emberek milliói éheznek, és szorulnak az élelmiszerbankok vagy más szervezetek segítségére.

A Magyar Élelmiszerbank Egyesület külön posztban köszönte meg a cégek, köztük a Tesco felajánlását. Közösen összesen 33 tonna élelmiszeradományt szállítottunk a raktárunkba.

Örülünk, hogy ismét segíthettünk!