Képmás magazin: nők egymásért angyali segítséggel

2021. október 22.

5 perc olvasási idő

Ismét példamutató kezdeményezésünkkel kerültünk a fókuszba! A Képmás magazin: Nők egymásért: hogyan lehetünk szolidárisak egymással? című írásában azt térképezi fel, hogy lányok, asszonyok hogyan támogathatják egymást akár a mindennapokban, akár a kritikus élethelyzetekben. Családanyaként, szülőként, pedagógusként, helyi közösség, klub tagjaként. Egymásnak önzetlenül erőt adó, kezet nyújtó nőkről és a Tesco Angyal kezdeményezésről is olvashattok a cikkben. 

Forrás: kepmas.hu

Bárhol éljenek és dolgozzanak, a nőkben közös, hogy magánéletük és munkájuk összeszervezése komoly kihívás. Ahhoz, hogy karrierjüknek ne lássa kárát a család, többnyire segítségre, támogatásra van szükségük, függetlenül attól, hogy milyen munkakörben dolgoznak – adja meg a felütést a cikk szerzője.

„Jó példák erre azok az online csoportok, amelyeknek helyi anyukák a tagjai. Az ilyen közösségekben egymást személyesen nem ismerő, de azonos lakóhelyen élő nők segítik egymást tanácsokkal, tippekkel például olyan esetekben, amikor valaki megbízható mesterembert keres vagy például fájó dereka miatt szeretne olyan masszőrt, aki az adott helyen házhoz megy.”

De számos területen folytatható a sor a beszámoló szerint. Ilyen volt, amikor a karanténban, az online oktatás alatt lemaradt gyerekek felzárkóztatására egy építész anyuka jelentkezett. Vállalta, hogy matekból korrepetálja a diákokat, akiknek szükségük volt segítségre.

Vagy amikor az iskolai közösségben az egyik édesanyánál rákbetegséget állapítottak meg, a szülők összefogtak és a család gyerekeit saját családjuk programjaiba bevonva segítették az apukát, akinek hatalmas terhet vettek le ezzel a válláról. Miután mindenki boldogságára az anya meggyógyult, a baráti kapcsolatok továbbra is megmaradtak.

A női szolidaritást jól mutatja az is, hogy az anyukacsoportok olyan jellegű felhívásaira, amelyekben például babakocsit vagy futóbiciklit keresnek minél olcsóbban, pár perc alatt érkeznek olyan hozzászólások, amelyekben ingyen adnának ilyen eszközöket.

Egymás támogatására hívtuk életre a Tesco Angyal Alapítványt. Ebben kollégák egymásért adakoznak. Kiemelendő példaként említi a cikk ezt a különleges kezdeményezést. „Az emberi szolidaritást vállalati szinten is lehet erősíteni, jó példa erre a Tesco Angyal Alapítvány, amely a személyes nehézségekkel küzdő munkatársakat igyekszik támogatni. Az alapítvány Magyarországon 2019 óta működik, és itthon az elmúlt két évben több mint 32 millió forinttal támogatta a nehéz élethelyzetben lévő munkatársakat. Ennek alapját a kollégák önkéntes adományai adták, akiknek minden egyes befizetett forintját megduplázta a munkáltató” – olvasható a Képmás cikkében.

A Tescós nagy család élen jár a közösségerősítésben. Munkatársak egymást és, mint ahogyan a járványban megmutatkozott: a környékbeli rászorulókat is segítik. Az élelmiszermentéssel pedig országos támogató programban is nap mint nap részt veszünk.

Büszkék vagyunk rátok!