Harmóniában önmagunkkal és a világgal – vigyük tovább az Egészséghónap élményeit!

2021. november 4.

10 perc olvasási idő

Minden jó véget ér egyszer, de ezúttal úgy búcsúzunk idei Egészséghónapunktól, hogy igazából nem kell magunk mögött hagynunk. Olyan információkat, élményeket, tapasztalatokat szerezhettünk a számos programon keresztül, amelyeket érdemes elvinni magunkkal, akár apró lépésenként beépíteni gondolkodásunkba, szokásainkba. Három nagy témakör köré szerveztük a beszélgetéseket, előadásokat, eszerint állítottuk össze a programsorozat esszenciáját, hogy bármikor újra felidézhessük. Tartsatok velünk ismét! 

Hogyan őrizzük meg fizikai, szellemi és lelki egészségünket? Egyszerűen így lehetne összefoglalni azt az alapkérdést, ami életre hívta az Egészséghónap programsorozatát.

Mi nők, mi férfiak

Hogyan legyünk formában 40 felett? Ez volt a téma egyik legizgalmasabb beszélgetésünkön. Látszólag csak nőknek szóló programunkat mégis ajánljuk férfitársainknak is! Hogyan változik testünk-lelkünk a menopauza előtt, alatt és után? Mik játszanak szerepet a jóllétünkben? Iványi Orsolya, a Tesco menopauza programjának szakértője Bajnok Éva endokrinológussal bátran kitárgyalta az érzékenyebb területeket is.

Csakúgy mindenkinek érdemes megnéznie a következő előadást, amely bár a fiúknak, férfiaknak szól elsősorban, sokat tanulhatnak belőle a nők is! Kopa Zsolt andrológus-urológus szakorvos egy szabadegyetemi kurzussal felérő ismeretterjesztő és figyelemfelhívó előadást tartott. Középpontba a férfiak testi-lelki működése, a sport hatása, a nemzőképességet befolyásoló tényezők, az életmód és a szűrővizsgálatok életmentő szerepe került.

Nyugipercek a mindennapokban – mindannyiunknak jól jönnek! Csodás felismeréseket és egyszerűen megvalósítható lehetőségeket vázolt fel Szigeti Réka egészségfejlesztő szakpszichológus. Érdemes visszanézni és elraktározni, no meg persze megfogadni a hallottakat.

Pénz-ügyesen

Sokak szerint a pénzügyi tudatosság egyenlő a spórolással, de nem ez a lényeg. Inkább az, hogy amit megkerestünk, azt a legjobban költsük el. Vagyis gazdálkodjuk jól a pénzünkkel! Ezt vallja pénzügyi szakértő előadónk, Csatos Erika, akitől számos okos pénzügyi tanácsot kaphatunk. Például arról, miért érdemes már aktív, fiatal korunkban elkezdeni a megtakarítást, amely majd nyugdíjaskorunkban hozza meg a gyümölcsét.

Egészséges étel=egészséges élet

Mi az a fenntartható étkezés? Mit eszik a vegán és mit a vegetáriánus ember? Hogyan függ össze az egészséges étel az egészséges életmóddal? Csak néhány kérdés a sok közül, amelyet felteszünk szakértőnk, Harmat Ádám, a WWF munkatársa segítségével. Az tény, hogy sokszor pazarló módon kezeljük a Föld kincseit, no de mit tehetünk egy kicsit (nagyon?) másképp, hogy környezettudatosan éljünk? Hevesi Nóra kommunikációs vezetőnk vendége részletesen és érthetően meséli el azt a körforgást, amelynek az ember is része.

Egészséges termékeinkről három szuper videó is készült a hónapban! Érdemes megnézni, ITT,  ITT és ITT! Igazán jól kalauzolnak el bennünket a sok finomság között.

Szeretnénk remélni, hogy minden kollégánk korra és nemre való tekintet nélkül kapott olyan támpontokat, ötleteket, praktikákat, információkat, amik hozzátesznek a fizikai, szellemi, lelki egészségünk hármas egységének megteremtéséhez, fenntartásához.

Ne feledjétek, szuper nyereményjátékaink még mindig várnak rátok! Ezekről ITT tudhattok meg mindent!

A megújulás mindig csupán egyetlen lépés! Meg még egy, meg még egy…