Gyászol a tescós család: meghalt szeretett szegedi kolléganőnk, Varga Mihályné Gizike

2021. november 11.

4 perc olvasási idő

Elhunyt Varga Mihályné, a Szeged Extra oszlopos tagja, szíve-lelke. Éppen most lenne 20 éve annak, hogy mindenki Gizikéje csatlakozott a tescós csapathoz. Ez idő alatt több beosztásban is bizonyította, hogy a szorgalom, odafigyelés, lelkiismeretes munkavégzés mindig is érték volt, és érdem marad. Tőlünk ment nyugdíjba, de hiányzott neki áruháza, hát otthoni pihenés helyett visszajött. Munkatársaihoz és a vásárlókhoz. Most, hogy 67 évesen végleg távozott, családja és kollégái megtörten gyászolják. Áruházvezetőnk, Szentkirály József tolmácsolásában meghatóan búcsúznak tőle. 

„Varga Mihályné Gizike 2001. november 12-én kezdte meg tescós pályafutását, mint non-food árufeltöltő. A háztartási osztály volt az ő bázis helye, melyet nagyon szívén viselt. A vásárlók szerették, mert ő volt a lakástextil szakértője az áruházban. A területet mindig is a sajátjaként kezelte, szerette, kézben tartotta.” – kezdi megemlékezését áruházvezetőnk, Szentkirály József.

Gizike tizenhárom év után úgy döntött, itt az idő, hogy megkezdje boldog nyugdíjas éveit. Ám 3 év otthonlét után rájött, hogy ez neki kevés, és hiányzik a szeretett osztálya, munkatársai, így aztán nyugdíj mellett részmunkaidőben visszajött dolgozni, már áruházi munkatársként. A Tesco előtt még a kezdetekkor a Háziiparnál dolgozott varrónőként, amit szintén nagyon szeretett.

Gizikének nagy családja volt, 4 gyermeke született. Talán nincs is még egy olyan kollégánk, akinek három gyereke is nálunk találta meg hosszútávú munkahelyét. Gizike családja ilyen. Zsuzsi lánya több mint 20 éve munkatársunk, a Szeged Extra áruházvezető-helyettese. Egyik fia, Robi először 11 évig, majd kis szünettel 2015 óta ismét velünk van, jelenleg áruházi munkatársként a zöldségosztály oszlopos tagja, szintén a Szeged Extrában. Miután ikertestvérével, Zolival kipróbálta a külföldi munkát, de nem találta meg számításait, visszatért a Tesco biztos kötelékébe. Másik lánya, Márti szintén a nyitástól másfél évtizedig volt kolléganőnk.

„A Varga család és Gizike a szegedi Tesco családtagjai. Az áruház volt a második otthonuk, és szinte minden műszakban találkozhattunk egy Varga kollégával.” – idézi fel áruházvezetőnk.

„A mai nap szomorú az életünkben, mert Gizikét mindenki szerette, mindenkihez volt egy kedves, jó szava. Csapatunkat megrázta a halálhíre. Szomorúak vagyunk, hogy nélküle kell tovább folytatnunk, de szívünkben nem csupán gyász van, hanem az el nem múló szeretet is. Úgy ápoljuk majd Gizike emlékét, amilyen figyelmesen, életszeretően, gondoskodással volt ő közöttünk.” – zárja sorait Szentkirály József.

Együttérzéssel osztozunk Gizike családjának, kollégáinak fájdalmában.