Az Integrity Hero naplójából – Megvesztegetés elleni küzdelem

2021. november 12.

3 perc olvasási idő

Ma megosztok veletek egy rövid, de nagyon fontos történetet. Tegnap találkoztam két beszerzővel, Tomassal és Marekkel. Néhány perccel korábban érkeztem, s észrevettem, hogy Tomas az asztalánál épp kicsomagol egy nagy dobozt, amit egy potenciális beszállítótól kapott. A doboz tele volt új, tesztelendő termékkel, és a termékek között volt még egy boríték 4 cirkuszjeggyel. Vajon mit tett kollégánk ebben a helyzetben? Ha tovább olvastok, kiderül!

Marek nevetni kezdett, és azt mondta: Tudom, hogy van Instagram profilod, de azt nem gondoltam, hogy az influenszerkedés mellett „unboxing” videókat is gyártasz!”

„Igen, ez már a harmadik doboz ezen a héten. De nyugi, bár influenszer nem, de az ajándékok visszautasításában már profi vagyok” – válaszolta Tomas, és azon nyomban leült a számítógéphez, hogy egy e-mailben visszautasítsa a potenciális szállítótól kapott ajándékot és tájékoztassa a szállítót a Tesco Ajándékmentességi elveiről, mivel azok akár vesztegetésnek is tekinthetők. Ezután visszaküldte az ajándékot a potenciális szállító részére, és jelezte a történteket a közvetlen felettesének.

A találkozónk elején meg is dicsértem Tomast és Mareket becsületes magatartásukért, amely nemcsak őket, hanem a cégünket is védi.

Kérjük, mindig vegyétek figyelembe, hogy bármilyen ajánlat, ígéret, adomány elfogadása vagy kérése, egy másik személy döntéshozatalának befolyásolása érdekében, vesztegetésnek minősülhet. A megvesztegetés bűncselekménynek minősül, ami a munkaviszony megszűnéséhez, pénzbüntetés kiszabásához és akár börtönbüntetéshez is vezethet.

A napló első és második részét is érdemes elolvasni.