Villámgyors halragus receptek

2021. november 13.

6 perc olvasási idő

Halas finomságok jönnek, variációk egy témára. A hajragu ugyanis annyiféleképp készíthető, hogy szinte számba sem vehető. Paradicsommal, kukoricával, földimogyoróval, sajttal készítjük ezen a hétvégén. De a sor folytatható kaporral, gombával, ananásszal is! Amit érdemes tudni: gyors, hétvégi fogásnak is kitűnőek, hiszen szabadidő-barát ételek! Próbáljátok ki mindegyiket!

Tejszínes-kukoricás halragu

Hozzávalók:

  • 1 csipet tengeri só, 1 konzerv kukorica
  • 10 dkg vaj
  • 1 csipet őrölt fekete bors
  • 1 darab citrom
  • 3 dkg tejszín
  • 1 darab póréhagyma
  • 60 dkg halfilé
  • 1 kanál finomliszt

Elkészítés: A hagymát finomra vágjuk és vajon megfuttatjuk. Rászórjuk a kukoricát és fűszerezzük. A halat kockára vágjuk, és rádobjuk a hagymás kukoricára, majd fehéredésig pirítjuk. Ekkor megszórjuk liszttel és felengedjük tejszínnel. Kiforraljuk és fűszerezzük.

Tipp: Tészta körettel vagy rizzsel tálaljuk.


Paradicsomos halragu

Hozzávalók:

  • 2 fej fokhagyma
  • 1 dl extra szűz olívaolaj
  • 30 dkg koktélparadicsom
  • 1 darab citrom
  • 1 kg Pangasius filé

Elkészítés: Olívaolajon megfuttatjuk a kockára vágott halat. Rászórjuk a fokhagymát és a félbe vágott paradicsomokat. Sózzuk, borsozzuk és citromlével ízesítjük.

Tipp: penne vagy rizs mellé kínáljuk.


Földimogyorós halragu

Hozzávalók:

  • 1 csipet tengeri só
  • 10 dkg vaj
  • 3 dl tejszín
  • 1 csipet őrölt fehérbors
  • 1 csipet ételízesítő
  • 1 kk friss gyömbér (frissen reszelve)
  • 10 dkg földimogyoró
  • 3 kanál finomliszt
  • 75 dkg Pangasius filé

Elkészítés: A halat vágjuk kockára és csepegtessünk rá citromlevet. A vajon átpároljuk a halat, és a mogyorót is hozzáadjuk. Megszórjuk liszttel és felengedjük húslevessel. Kiforraljuk és tejszínnel dúsítjuk.

Tipp: tészta és rizs a barátja.


Fokhagymás-sajtos harcsaragu

Hozzávalók:

  • 1 csipet tengeri só
  • 10 dkg vaj
  • ½ darab citrom
  • 2 dl tejszín
  • 3 dkg parmezán
  • 1 dl száraz fehérbor
  • 1 csipet őrölt fehérbors
  • 80 dkg afrikai harcsa
  • 5 dl zöldségleves

Elkészítés: A harcsát kockára vágjuk és vajon elkezdjük párolni. Fűszerezzük és ráreszeljük a fokhagymát. Megszórjuk liszttel és felengedjük forró zöldséglevessel. Alaposan kiforraljuk és beleszórjuk a sajtot, majd tejszínnel dúsítjuk. Köretnek tészta vagy rizs is remek.

Tipp: penne vagy rizs mellé kínáljuk.

Jó étvágyat!

További szuper receptekért kattintsatok ide: https://tesco.hu/hello/etelek/receptek/