Stresszűző, relaxációs mese az egész családnak: kiránduljatok Barkócaberkenyével!

2021. november 15.

3 perc olvasási idő 

A Nyugizóna csapatát már nem kell bemutatnunk. Az Egészséghónap alatt egy szuper előadást tartottak arról, hogy hogyan csökkenthetjük gyorsan és hatékonyan a bennünk lévő stresszt. Most egy különleges mesével leptek meg bennünket. Olvassatok tovább a részletekért! 

A stressz a mindennapi életünk szerves részévé vált. Feladatok és határidők tömkelege vesz körül bennünket nap mint nap, és bizony ezek szorongással, félelemmel és aggodalommal töltenek el. Mivel a világot nem tudjuk megváltoztatni, éppen ezért a hozzáállásunkkal tudunk legjobban megküzdeni a stresszel. Nagyon fontos, hogy mindig tudatosan közelítsünk egy-egy problémához illetve a saját lelkiállapotunkhoz. Elemezzük ki, hogy mi az, ami a legnagyobb nehézséget okozza, ami negatív érzelmet kelt bennünk. Ha ez sikerült, sokkal higgadtabban kezelhetünk mindent.

Az Egészséghónap alatt Szigeti Réka egészségfejlesztő szakpszichológus egy nagyszerű előadást tartott nekünk arról, hogy hogyan kerülhetünk a Nyugizónába. Ha még nem láttátok, érdemes megnézni.

Most pedig egy különleges, relaxációs mesét kaptunk tőlük. Barkócaberkenye története tökéletes arra, hogy minőségi időt töltsetek a gyerekeitekkel, velük együtt mozgassátok át tagjaitokat és űzzétek el a bennetek felgyülemlett feszültséget. Bátorítunk titeket, hogy a mese után beszélgessetek a feszültséglevezetésről. Ezzel nagyon hasznos tudást adhattok át a legkisebbeknek is. A videót óvodás kortól bárkinek jó szívvel ajánljuk, alig 10 perc hosszú. Induljatok el a kis mohával és fedezzétek fel a mesebeli erdőt és a bennetek rejlő nyugalmat!