Újra dobog a mézeskalácsszív – Elindult az adventi szeretet.éhség. adománygyűjtés áruházainkban

2021. november 15.

5 perc olvasási idő

Idén is csatlakoztunk az Ökumenikus Segélyszervezet szeretet.éhség. adventi adománygyűjtő kampányához. Vásárlóink november 15-től egészen december 24-ig 250 forintos adománykuponok vásárlásával támogathatják a Segélyszervezet munkáját, amik online december 6. és 24. között lesznek elérhetők 250, 500, valamint 1000 forint értékben weboldalunkon. 

A karácsony előtti hetekben jellemzően többet költünk, mint máskor, és nemcsak élelmiszerrel, hanem szeretteinknek szánt ajándékokkal is készülünk az év végi ünneplésre. Sok család számára azonban nemcsak a gyerekeknek szánt játékok és finomságok, de egy átlagos vacsora alapanyagainak beszerzése is nehézséget okoz.

Idén már tizenkettedik alkalommal csatlakozunk az Ökumenikus Segélyszervezet szeretet.éhség. Országos Adventi Pénzadománygyűjtéséhez, melynek keretében vásárlóink november 15. és december 24. között a rendes és az önkiszolgáló kasszáknál 250 forintos adománykuponok vásárlásával járulhatnak hozzá a szervezet egész éves munkájához. Az adománykuponok eladásából befolyó összeget teljes egészében átadjuk az Ökumenikus Segélyszervezetnek, akik nehéz helyzetben levő családokat és gyermekeket támogatnak belőle. Idén ismét lehet adakozni a jótékony célra online is 250, 500, valamint 1000 forintos kuponok megvásárlásával, amelyek a december 6-tól 24-ig tartó időszakban lesznek elérhetők a Tesco Otthonról weboldalán.

„A Tescónál hisszük, hogy minden apró figyelmesség számít, ezért a közösségek, valamint a nehéz körülmények között élő embertársaink támogatása elsődleges számunkra. A járvány idején a nélkülözőknek még nagyobb szükségük van a segítségre, így természetesen idén is örömmel csatlakoztunk az Ökumenikus Segélyszervezet adománygyűjtő kampányához. Bízom benne, hogy az elmúlt évekhez hasonlóan most is minél több kollégánk és vásárlónk vesz rész a jótékonysági kezdeményezésben, hogy együtt tegyük egy kicsit könnyebbé a rászoruló családok karácsonyát” – mondta Hevesi Nóra kommunikációs vezetőnk.

Gáncs Kristóf, az Ökumenikus Segélyszervezet kommunikációs igazgatója kifejtette: „Az idén 30 éves Ökumenikus Segélyszervezet az összefogás erejével nyújt segítséget az év 365 napján a rászorulóknak. A Tesco csatlakozása a legnagyobb éves gyűjtésünkhöz az adománykuponokon keresztül évről évre jelentősen kiszélesíti az ünnepi összefogást, és megtöbbszörözi erőnket. Köszönjük!”

Tavaly 36,6 millió forint folyt be áruházainkban az advent idején megvásárolható adománykuponok értékesítéséből. Az összegből az Ökumenikus Segélyszervezet egész éven át ételt, otthont és esélyt tudott nyújtani a hátrányos helyzetű családoknak és gyermekeknek, valamint a járványhelyzet miatt bajbajutottaknak. Stratégiai partnerként, a szeretet.éhség. kampány mellett többek között a szervezet Felhőtlen gyermekkor kampányát is rendszeresen támogatjuk.