Jön az ország legnagyobb élelmiszergyűjtő akciója 152 Tescóban

2021. november 18.

7 perc olvasási idő

Biztos olvastátok, hogy stratégiai partnerünk, a Magyar Élelmiszerbank Egyesület idén is megszervezi Karácsonyi Adománygyűjtését, a szolidaritás és az összefogás jegyében. A háromnapos tartósélelmiszer-gyűjtő akció 160 településen, 315 áruház részvételével, 300 karitatív szervezet közreműködésével és 6500 önkéntes odaadó munkájával valósul meg. Természetesen mint mindig, most is csatlakozunk a jótékonysági kezdeményezéshez.

2014 óta az ünnepek közeledtével az Élelmiszerbank minden évben arra kéri az embereket, hogy gondoljanak a rászorulókra, a nélkülöző családokra, és áruházi vásárlásaikkor nekik is tegyenek a kosarukba egy tetszőleges tartós élelmiszert. A kezdeményezés sikere szerencsére azóta is töretlen: tudtátok, hogy az Egyesületnek az elmúlt években rendre 250 tonnánál is több adományt sikerült így összegyűjtenie, amiből több mint 50 ezer nélkülözőnek tudtak élelmiszercsomagokat biztosítani az ünnepi időszakban?

Ezekre van a legnagyobb szükség:

  • cukor
  • rizs
  • olaj
  • tészta
  • konzerv
  • édességek
  • tartós tej

A gyűjtés idén november 19. és 21. között, most péntektől vasárnapig lesz országszerte 315 helyszínen, köztük összesen 152 áruházunkban. Mi, a vásárlóink által a 3 nap során adományozott termékek értékének 20%-ával megegyező pénzbeli támogatást is nyújtunk az Élelmiszerbanknak, amellyel az Egyesület alaptevékenységét, egészéves élelmiszermentő munkáját finanszírozzuk.

Az élelmiszeradományokat áruházainkban az Élelmiszerbank zöld mellényt viselő önkénteseinél lehet leadni, a kasszák közelében kijelölt gyűjtőpontokon.

Így várják a felajánlásokat:

  • November 19-én pénteken, 15:00-20:00 óráig,
  • November 20-án, szombaton 8:00-19:00 óráig
  • November 21-én, vasárnap 8:00-18:00 óráig

Az összegyűjtött adományokat az Élelmiszerbank a gyűjtések helyszínének környéken, az ott működő karitatív szervezetek közreműködésével juttatja el a rászorulókhoz az ünnepeket megelőző hetekben, illetve azt követően 2022. január végéig.

„Kivételes terheket hozott az idei november a nélkülöző emberek, családok számára. Nemcsak a fűtési kiadások emelkednek a hideg időben, nemcsak gyógyszerre kell többet költeni. Sajnos a koronavírus negyedik hulláma és az élelmiszerárak jelentős megnövekedése is a legkiszolgáltatottabb rétegeket érinti a legsúlyosabban. Ilyenkor még inkább szükség van a munkánkra, ezért minden járványügyi szabályt betartva, megszervezzük az idei adománygyűjtésünket.” – mondta el Cseh Balázs, az Élelmiszerbank elnöke.

Aki a hétvégén nem tud személyesen ellátogatni egyik áruházba sem, de szívesen segítené a gyűjtést, az a Tesco Otthonról szolgáltatásunkon keresztül tud jótékonykodni. Honlapunkon néhány kattintással lehet adománycsomagokat vásárolni a nélkülöző családok részére, egészen december 5-ig.

Az Élelmiszerbank bízik benne, hogy a háromnapos összefogás jelentős mennyiségű adománnyal tudja enyhíteni az élelmezési problémákat és szebbé teszi sokezer nélkülöző ember ünnepét. Az adományokból főként időseket, nagycsaládosokat, fogyatékkal élő embereket, hajléktalanokat és gyermekotthonok lakóit segítik majd.

A Karácsonyi Adománygyűjtésben részt vevő áruházak listája ITT olvasható. Valamint a cikk végén csatolt táblázatban is látható.

Büszkék vagyunk rá, hogy számos kollégánk önkéntesként segíti az akciót.

Ha van kedvetek, állítsátok be magatoknak a Facebookon az Élelmiszerbank támogatói keretét!