Miből ismerheted fel, hogy jó helyen dolgozol? A Glamour magazin elárulja!

2021. november 18.

3 perc olvasási idő

Életünk során mintegy 90 ezer órát vagyunk a munkahelyünkön, a körülmények egyértelműen hatással vannak teljesítményünkre. Gondolkodtatok-e valaha azon, hogy milyen jelekből ismerhető fel, hogy jó helyen dolgozunk? A Glamour legújabb cikkéből kiderül!

A fizetésen, a kényelmes széken, a gyors laptopon és a kollégák jófejségén kívül azért vannak más szempontok is, melyek fontosak. Tudjátok mik ezek? Nektek mi a fontos? A munkahelyi jó hangulat, a fejlődési lehetőségek vagy a munka és magánélet egyensúlya? Ti mitől érzitek jól magatokat?

A Glamour csapata összeszedte, szerintük mik számítanak:

  • Ha elfogadnak olyannak, amilyen vagy, nem számít, hogy idős, fiatal, szülő vagy egyedülálló vagy, nem kell előítéletektől tartanod.
  • Ha biztosítják a lehetőséget a folyamatos fejlődésre, beosztásodtól és szakmai tapasztalatodtól függetlenül részt vehetsz képzéseken, és van előrelépési lehetőség. Tudtad, hogy a Tesco például a felsőfokú végzettségűeknek és a nem diplomásoknak is kínál vezetői programokat?
  • Ha támogatják a rugalmas munkavégzést, vagyis dolgozhatsz részmunkaidőben vagy otthonról akár előre garantált feltételekkel.
  • Ha visszavárnak a szülési vagy betegszabadságról, segítik, hogy zökkenőmentes legyen a visszailleszkedésed. Tudtad, hogy a Tesco a hosszantartó betegségből visszatérőknek az első 4 hétben teljes munkaidős bért fizet, miközben csak a munkaidő felében kell dolgozniuk?
  • Ha nem feledkeznek meg a családról, a gondoskodó vállalatok a törvény szerint járó napok felett megtoldják a fizetett szabadságok számát olyan nem szokványos esetekben is, mint például az örökbefogadás vagy egy gyermek elvesztése.
  • Ha a betegeket sem hagyják magukra – lehet csak egy átmeneti kéztörés vagy cukorbetegség, ami miatt gyakrabban kell szünetet tartani. Bárki könnyen kerülhet hasonló helyzetbe, ezért sokat számít, ha a cég ilyenkor rugalmasabban kezeli az időbeosztást.

Ha a Tescóra ismersz, jó helyen vagy! 🙂