Itt a Nemzetközi Férfinap és még mindig várjuk a tescós Movembereket!

2021. november 19.

4 perc olvasási idő

November hagyományosan a férfihónap. Ilyenkor apák, fiúk, testvérek, férjek a középpontban: a családban betöltött szerepek mellett természetesen a férfiegészség és annak megőrzése a téma. Ez indította el sok évvel ezelőtt a Movember mozgalmat, aminek lényege, hogy felhívják a figyelmet az életmentő szűrővizsgálatok fontosságára. A Movember kampányban pedig hagyományosan a Tesco is részt vesz. Egészséghónapi programjaink egyik kiemelt témája volt idén is a férfiegészség, és még mindig várjuk az idei tescós bajuszkirályok fotóit!

Bajusz a budaörsi Tescón 2020-ban

Az első Nemzetközi Férfinapot Dél-Amerikában, Trinidad és Tobagóban rendezték meg és hamar népszerű lett a nyugati világban. A jeles nap célja a nemek közötti egyenlőség és a családi értékek hangsúlyozása, illetve a fiúk és férfiak egészségére való figyelemfelhívás. De nálunk nem csupán a november 19. egyetlen napja ad okot a teremtés koronáinak ünneplésére! Egész hónapban kiemelten fontos téma volt a férfiak szerepe, egészsége.

Érdemes felidézni egyik izgalmas beszélgetésünket a Tesco Egészséghónap idei programjai közül! Dr. Kopa Zsolt andrológus-urológus szakorvos a szűrővizsgálatok fontossága mellett az egészséges életmódhoz vezető útról, a mértékletes, de örömteli étkezésről, sportról, és persze lelki-mentális témákról is érzékletesen mesélt.

Gazsi Zoltán, az Eisberg Hungary Kft. ügyvezetője tavaly a saját betegségéről  vallott őszintén, ösztönözve mindenkit, hogy időben és rendszeresen járjon a sokszor életmentő szűrővizsgálatokra.

Egy évvel később ugyancsak őt hallhattuk, ahogy Zsolttal és a Kertész András coach-al  a férfi szerepekről, karrieről, családról  beszélgettek.

Tavaly, az Egészséghéten megindító és tanulságos beszélgetést szerveztünk, ahol többek között Győrfi Pállal, a mentőszolgálat szóvivőjével kerestük a választ arra, hogyan erősítsük a férfiakat. Érdemes a tippeket elraktároznunk egész évre!

Ebben a beszélgetésben pedig a tőle megszokott őszinteséggel és nyíltsággal beszél a férfi érzelmekről és az életközepi válságról népszerű színészünk, Csonka András.

Ne feledjétek, még ma várjuk férfi kollégáink bajszos, szakállas fotóit a Movember kihívásunkban – a legnépszerűbbeket természetesen díjazzuk!

A napokban pedig ismét Budaörsre érkezik az Egészségkamion, az alap szűrővizsgálatokra még ma tudtok jelentkezni, ITT.