Szombattól kötelező a maszk minden Tescóban

2021. november 19.

3 perc olvasási idő

A 633/2021. (XI. 18.) Kormányrendelet alapján 2021. november 20-tól (szombat 00.00 órától) valamennyi Tescóban kötelező a maszk használata áruházaink eladóterében, a raktárakban, valamint az üzletsoron is.

Mi vonatkozik rátok és vásárlóinkra?

Az új rendelet alapján minden kollégánknak és minden vásárlónknak kötelező maszkot viselnie üzleteinkben. A bejáratoknál, jól látható helyen plakátokat helyezünk ki erről, valamint hangosbemondón keresztül tájékoztatjuk vásárlóinkat. Hipermarketeinknél a biztonsági őr, kényelmi formátumú üzleteikben pedig a boltvezető, vagy helyettes ellenőrzi a (helyes) maszkviselést.

Mit és hogyan viseljetek?

Orvosi maszkot, munkavédelmi maszkot, illetve textil vagy más anyagból készült maszkot is viselhettek, úgy, hogy az az orrotokat és a szájatokat folyamatosan elfedje. Továbbra sem kell maszkot hordania a 6 év alatti gyermekeknek, az értelmi vagy pszichoszociális fogyatékossággal, illetve az autizmus spektrumzavarral élőknek.

Mikor nem kell maszkot viselnetek?

Nem kötelező maszkot felvennetek, ha az ételudvaron esztek, isztok, az ott munkában lévőknek viszont szükséges viselniük a maszkot. A rendelet alapján továbbra sem kötelező maszkot hordanotok a vásárlóktól elzárt hátsó területen lévő irodákban, személyzeti (pihenő) területen, ahol nincs árutárolás és kereskedelmi tevékenység. Ugyanakkor kérjük, hogy mérlegeljétek a maszk viselését és ha úgy érzitek magatokat biztonságban, akkor viseljétek. Sőt, ha többen vagytok együtt egy helyiségben, s valaki azt kéri, hogy viseljétek, akkor kérjük, hogy legyetek rá tekintettel és vegyétek fel. Ne feledjétek, mindannyian mások vagyunk, mindenkinek más a kockázatérzékelése és fontos, hogy ebben az esetben is egymásra figyelve, egymás igényeit figyelembe véve viselkedjünk.

Mi az új szabály az irodában?

A Központi irodában november 22-től a tárgyalókban kötelezővé tesszük a maszkviselést.

Minden más ingatlansori üzletben, ingatlansoron és eladótérben, eladótéri üzleten belül is kötelező az ott dolgozók és a vásárlók számára is a maszk használata.

 Az új szabályokkal kapcsolatos részletes tájékoztatót a myaction-on keresztül kiküldtük az áruházaknak.

Köszönjük együttműködéseteket!