Hatalmas siker volt a hétvégi tartósélelmiszer-gyűjtés – képes beszámoló

2021. november 22.

4 perc olvasási idő 

Tészta, konzerv, rizs és táblás csokoládé – csak néhány azokból az élelmiszerekből, amit a rászorulóknak gyűjtöttünk a hétvégén. 152 üzletünkben várták a Magyar Élelmiszerbank önkéntesei és a kollégáink a felajánlásokat. Nagy örömünkre mindenki nagyon szívesen segített. Paul Fox, az Egyesült Királyság magyarországi nagykövete is csatlakozott adománygyűjtésünkhöz! 

A budaörsi áruházunkban találkozott Paul Fox, az Egyesült Királyság nagykövete, Martin Coulam működési igazgatónk és Cseh Balázs, az Élelmiszerbank elnöke, hogy közösen vásároljanak be a rászorulóknak. Egy hatalmas bevásárlókocsit toltak maguk előtt és minden fontosabb termékkategóriából vásároltak néhány darabot. Vettek például lisztet, tartós tejet, mézet és szaloncukrot is.

Több tízezer vásárlónk is így tett a hétvégén a jótékonysági tartósélelmiszer-gyűjtésünk alatt. Szerte az országban, 152 üzletünkben gyűltek az adományok a Magyar Élelmiszerbank számára. Hatalmas öröm számunkra, hogy ezek az élelmiszerek még karácsony előtt a nélkülözőkhöz kerülnek,  hogy egy kicsit szebb és könnyebb legyen az ünnepük.

Az adományt az összegyűjtött élelmiszerek értékének további 20%-val egészíti ki a Tesco, ezzel támogatjuk a Magyar Élelmiszerbank működését.

Köszönjük szépen minden kollégánk segítségét! Köszönjük, hogy adományoztatok és azt is, hogy önkéntes munkátokkal, a vásárlóinkkal való beszélgetésetekkel sokakat meggyőztetek arról, hogy adni jó.

Ha tehetitek, december 5-ig még online is támogathatjátok az akciót.