Tesco-WWF webinárium: tegyetek ti is azért, hogy bolygónk sokszínűsége megmaradjon!

2021. december 7.

3 perc olvasási idő 

A Párizsi éghajlatvédelmi egyezmény fő célja, hogy a globális felmelegedés mértékét 1,5 Celsius fok alatt tartsa. Ha ennél többet melegszik ugyanis időjárásunk, a föld ökoszisztémája, az állatok, a növények és az emberek veszélybe kerülnek. 1,5 foknál magasabb emelkedés esetén szinte biztos, hogy megsemmisülnek a korallzátonyok, a sarkvidéki jégtakaró és az ott élő állatok, számtalan növény és állatfaj. Nézzétek meg a Tesco és a WWF legújabb webináriumát és tegyetek ti is a Föld egészségéért!  

A 2015-ös ENSZ Klímaváltozási konferencián fogadták el a Párizsi éghajlatvédelmi egyezményt. Ezt a mai napig összesen 195 ország írt alá. Az egyezményt ratifikálók maguk döntik el, hogy milyen lépéseket tesznek az ökoszisztéma védelméért. A cél azonban közös: a globális felmelegedés szintjét 1,5 fok alatt tartani. Hogy miért fontos ez? A WWF nagyon tanulságos, angol nyelvű videójából kiderül.

A Tesco és a WWF legutóbbi webináriumán arról beszélgettünk, hogy mi, a saját életmódunk megváltoztatásával hogyan járulhatunk hozzá ehhez a fontos, globális célhoz. Ha lemaradtatok, mindenképpen nézzétek vissza a videót. A webinárium angol nyelvű, angol felirattal nézhető.

A WWF-fel közös, korábbi webináriumainkat is figyelmetekbe ajánljuk. Szó volt az egészséges és fenntartható táplálkozásról, a környezettudatos életmódról és arról, hogy hogyan hat az élelmiszertermelés az éghajlatra.